Meg vannak őrülve ezért az álomszakmáért, a legtöbben így szeretnének dolgozni Észak-Amerikában

Influenszer? Modell? Ezek a munkák a világ nagy részén igazi álommelónak számítanak, de nem az amerikaiak körében.

A Jobseeker munkaerő-toborzási platform legfrissebb tanulmánya szerint Észak-Amerikában ugyanis a legnépszerűbb álommunkakör nem más, mint a légiutas-kísérő.

Ez a pályamodell nem csupán az Egyesült Államokban népszerű – konkrétan huszonhárom másik országban is az élen áll, többek között Kanadában, Mexikóban.

Az amerikai munkaügyi statisztikai hivatal szerint a légiutas-kísérők piaca folyamatosan növekszik, a szakma foglalkoztatottsága 2022 és 2032 között várhatóan tizenegy százalékkal nő. Lehet, hogy ez elsőre nem tűnik soknak, valójában viszont jóval gyorsabb ütemben emelkedik, mint az összes többi szakmáé.

Az adatok azt is mutatják, hogy egyre több nyitott pozíció áll rendelkezésre azok számára, akik ebben a szakmában szeretnének érvényesülni: az évtized során évente átlagosan mintegy 16 600 új pozícióra lehet majd jelentkezni.

Ha pedig nem légikísérőként dolgoznának szívük szerint, akkor az emberek világszerte pilóták szeretnének lenni. Ez a szakma ötvenöt országban a legkívánatosabb, többek között az Egyesült Királyságban, Szingapúrban, Japánban és Ausztráliában.

Néhány pilóta és pilótanő beszélt a HuffPostnak arról, hogyan repülhetünk "okosabban",  valamint a tapasztalt szakemberek elárulták azt is, mit nem tennének meg soha utasként. Íme, öt tennivaló és tilalom, amit érdemes megjegyezni.

(Forrás: Thrillist, fotók: Getty Images)

álommunka | repülés | légiutas-kísérő | egyesült állaom | usa

FOLYTASD EZZEL

Kedden és szerdán is sztrájkolni fognak a buszvezetők, a járatok majdnem fele nem fog közlekedni Pécsett

Járatkiesésekkel és árameléssel kell számolniuk azoknak, aki a népszerű fapadossal utaznának

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom