Ételrendelés-történelmet írt egy spanyol étterem

Az egyik spanyolországi pizzériában máris igazodtak a Covid–19 által újraírt vendéglátóhelyi szokásokhoz, és csökkentve a koronavírus fertőzésének kockázatát, lehetővé teszik a személyzet és a vendég közötti kapcsolat minimalizálását.

A Földközi-tenger északkeleti partjainál fekvő Palafrugellben működő Funky Pizza eddig sem panaszkodhatott a népszerűségre és a látogatottságra, újításának köszönhetően pedig alighanem még nagyobb forgalomra számíthat.

Létrehozták a Funky Pay nevű applikációt, melyen keresztül a vendégek böngészhetik a menüt, leadhatják a rendelést, és a fogyasztás után fizethetnek is.

Ez az első alkalom Spanyolországban, hogy egy ilyen jellegű alkalmazást integrálnak egy étterem rendelési rendszerébe.

A felszolgálást azért még a pincérek végzik, a rendeléseket pedig szeparálva dolgozza fel a személyzet.

"Amennyire csak lehet, ezen a rendszeren keresztül megpróbáljuk betartani a vendégekkel a távolságot, hiszen az embereknek erre van igényük a világjárvány óta" – mondta Carlos Manich, a pizzákra specializálódott hely tulajdonosa.

A többi étteremhez hasonlóan a Funky Pizza is alkalmazkodott az előírásokhoz, azaz megfelelő távolságra helyezte el egymástól az asztalait, és kötelezővé tette a maszkviselést minden esetben, amikor a vendég nem az asztalánál foglal helyet.

Egyes vendégek szerint az applikáció nagyon felhasználóbarát, mert rajta keresztül nyomon lehet követni a megrendelés útját, látható, hogy pontosan mikor készül el a fogás, és mikor érkezik meg. Akadnak ellenvélemények is: mások úgy vélik, ezzel a megoldással elvesznek az emberi kapcsolatok, rendelésnél nem tudják kikérdezni a felszolgálót az ételekről, nem lehet módosítani például a mennyiségen, esetleg más opciót kérni.

Ez is érdekelhet:
Erről a térképről kinézheted, melyek az úti célod legjellemzőbb ételei

A Tasteatlas, ahogy neve is mutatja, a különböző fogásokat helyezi térképre, hogy azokra földrajzi helyük szerint kereshessünk, és étteremajánlatot is kapjunk hozzá.

(Forrás: Reuters, fotók: Unsplash)

újítás | covid-19 | spanyolország | applikáció | étterem | okostelefon

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom