Close
Erről a térképről kinézheted, melyek az úti célod legjellemzőbb ételei

Erről a térképről kinézheted, melyek az úti célod legjellemzőbb ételei

Csak az igazi gourmet-k sorolják álmukból is felkelve, melyik ország mely városának vagy tájegységének mi a legkedvesebb, leghíresebb fogása. Akik szeretik a hasukat, de annyira nem lovallják bele magukat a nemzetközi gasztronómiába, általában beérik annyival, hogy Olaszországból jött a pizza és a pasta, az oroszok pedig sok halat és kaviárt esznek. Nekik és a szakavatottabbaknak is okozhat még meglepetést a Tasteatlas, amely az egész világot feltérképezi – gasztronómiai szempontból. 

Muszáj elmondani, hogy nem egy végleges, kész dologról beszélünk, mert az adatbázis folyamatosan frissül és bővül. Nincs túlbonyolítva, egészen egyszerűen kezelhető.

Annyi a dolgunk, hogy a keresőjébe beírjuk az országot/várost/tájegységet, és meg is kapjuk a listát, hogy melyek az emblematikus ételek, italok, amiket muszáj kipróbálni.

Rövid leírást készítettek minden fogásról, majd megismerhetjük az esetleges változatokat, típusokat is. Ha pedig ez még nem lenne elég, ajánlást is kaphatunk az egyes ételekhez, hogy hol érdemes kipróbálni őket. A Tasteatlas leggyengébb pontja talán ez a funkció, ugyanis eddig úgy fest, az utazók mindössze egy impresszió alapján írják be azokat a helyeket, ahol már kóstolták az adott fogást. Kicsit kiváncsiskodtunk, hogy a hozzánk társított gulyással mi a helyzet, és bizonyos, hogy ez a lista nem túl releváns. Ezen mi magunk is tudunk segíteni, tuningolni kicsit, ugyanis be lehet küldeni tippeket, fotókat, élményeket.

Az is biztos, hogy büszkeségi viták is kialakulhatnak egy-egy étel vagy hozzávaló tekintetében, ha éppen kicsit arrébb rakták le, mint a valós születési helye, és hibákba is bőven beleakadtunk, de a kezdeményezés alapvetően jópofa, amivel már csak játszani is élvezetes. Az ételek mellett nemzeti italok is megjelennek a térképen.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tasteatlas, Pixabay)

specialitások | Európa | tradíció | tasteatlas | nemzetközi konyha

FOLYTASD EZZEL

Mégsem lenne szabad annyi vizet innunk? Lehet, hogy sok a napi nyolc pohár

A brit boltokban is limitálják ezt az alapvető élelmiszert, igaz, más okból, mint nálunk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram