Close
Erről a térképről kinézheted, melyek az úti célod legjellemzőbb ételei

Erről a térképről kinézheted, melyek az úti célod legjellemzőbb ételei

Csak az igazi gourmet-k sorolják álmukból is felkelve, melyik ország mely városának vagy tájegységének mi a legkedvesebb, leghíresebb fogása. Akik szeretik a hasukat, de annyira nem lovallják bele magukat a nemzetközi gasztronómiába, általában beérik annyival, hogy Olaszországból jött a pizza és a pasta, az oroszok pedig sok halat és kaviárt esznek. Nekik és a szakavatottabaknak is okozhat még meglepetést a Tasteatlas, amely az egész világot feltérképezi – gasztronómiai szempontból. 

Muszáj elmondani, hogy nem egy végleges, kész dologról beszélünk, mert az adatbázis folyamatosan frissül és bővül. Nincs túlbonyolítva, egészen egyszerűen kezelhető.

Annyi a dolgunk, hogy a keresőjébe beírjuk az országot/várost/tájegységet, és meg is kapjuk a listát, hogy melyek az emblematikus ételek, italok, amiket muszáj kipróbálni.

Rövid leírást készítettek minden fogásról, majd megismerhetjük az esetleges változatokat, típusokat is. Ha pedig ez még nem lenne elég, ajánlást is kaphatunk az egyes ételekhez, hogy hol érdemes kipróbálni őket. A Tasteatlas leggyengébb pontja talán ez a funkció, ugyanis eddig úgy fest, az utazók mindössze egy impresszió alapján írják be azokat a helyeket, ahol már kóstolták az adott fogást. Kicsit kiváncsiskodtunk, hogy a hozzánk társított gulyással mi a helyzet, és bizonyos, hogy ez a lista nem túl releváns. Ezen mi magunk is tudunk segíteni, tuningolni kicsit, ugyanis be lehet küldeni tippeket, fotókat, élményeket.

Az is biztos, hogy büszkeségi viták is kialakulhatnak egy-egy étel vagy hozzávaló tekintetében, ha éppen kicsit arrébb rakták le, mint a valós születési helye, és hibákba is bőven beleakadtunk, de a kezdeményezés alapvetően jópofa, amivel már csak játszani is élvezetes. Az ételek mellett nemzeti italok is megjelennek a térképen.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tasteatlas, Pixabay)

Close