Close
Erről a térképről kinézheted, melyek az úti célod legjellemzőbb ételei

Erről a térképről kinézheted, melyek az úti célod legjellemzőbb ételei

Csak az igazi gourmet-k sorolják álmukból is felkelve, melyik ország mely városának vagy tájegységének mi a legkedvesebb, leghíresebb fogása. Akik szeretik a hasukat, de annyira nem lovallják bele magukat a nemzetközi gasztronómiába, általában beérik annyival, hogy Olaszországból jött a pizza és a pasta, az oroszok pedig sok halat és kaviárt esznek. Nekik és a szakavatottabbaknak is okozhat még meglepetést a Tasteatlas, amely az egész világot feltérképezi – gasztronómiai szempontból. 

Muszáj elmondani, hogy nem egy végleges, kész dologról beszélünk, mert az adatbázis folyamatosan frissül és bővül. Nincs túlbonyolítva, egészen egyszerűen kezelhető.

Annyi a dolgunk, hogy a keresőjébe beírjuk az országot/várost/tájegységet, és meg is kapjuk a listát, hogy melyek az emblematikus ételek, italok, amiket muszáj kipróbálni.

Rövid leírást készítettek minden fogásról, majd megismerhetjük az esetleges változatokat, típusokat is. Ha pedig ez még nem lenne elég, ajánlást is kaphatunk az egyes ételekhez, hogy hol érdemes kipróbálni őket. A Tasteatlas leggyengébb pontja talán ez a funkció, ugyanis eddig úgy fest, az utazók mindössze egy impresszió alapján írják be azokat a helyeket, ahol már kóstolták az adott fogást. Kicsit kiváncsiskodtunk, hogy a hozzánk társított gulyással mi a helyzet, és bizonyos, hogy ez a lista nem túl releváns. Ezen mi magunk is tudunk segíteni, tuningolni kicsit, ugyanis be lehet küldeni tippeket, fotókat, élményeket.

Az is biztos, hogy büszkeségi viták is kialakulhatnak egy-egy étel vagy hozzávaló tekintetében, ha éppen kicsit arrébb rakták le, mint a valós születési helye, és hibákba is bőven beleakadtunk, de a kezdeményezés alapvetően jópofa, amivel már csak játszani is élvezetes. Az ételek mellett nemzeti italok is megjelennek a térképen.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tasteatlas, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni
Ebben az évben végre megtartják Magyarország legizgalmasabb gasztrofesztiválját
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom