Csak az igazi gourmet-k sorolják álmukból is felkelve, melyik ország mely városának vagy tájegységének mi a legkedvesebb, leghíresebb fogása. Akik szeretik a hasukat, de annyira nem lovallják bele magukat a nemzetközi gasztronómiába, általában beérik annyival, hogy Olaszországból jött a pizza és a pasta, az oroszok pedig sok halat és kaviárt esznek. Nekik és a szakavatottabbaknak is okozhat még meglepetést a Tasteatlas, amely az egész világot feltérképezi – gasztronómiai szempontból.
Muszáj elmondani, hogy nem egy végleges, kész dologról beszélünk, mert az adatbázis folyamatosan frissül és bővül. Nincs túlbonyolítva, egészen egyszerűen kezelhető.
Annyi a dolgunk, hogy a keresőjébe beírjuk az országot/várost/tájegységet, és meg is kapjuk a listát, hogy melyek az emblematikus ételek, italok, amiket muszáj kipróbálni.
Rövid leírást készítettek minden fogásról, majd megismerhetjük az esetleges változatokat, típusokat is. Ha pedig ez még nem lenne elég, ajánlást is kaphatunk az egyes ételekhez, hogy hol érdemes kipróbálni őket. A Tasteatlas leggyengébb pontja talán ez a funkció, ugyanis eddig úgy fest, az utazók mindössze egy impresszió alapján írják be azokat a helyeket, ahol már kóstolták az adott fogást. Kicsit kiváncsiskodtunk, hogy a hozzánk társított gulyással mi a helyzet, és bizonyos, hogy ez a lista nem túl releváns. Ezen mi magunk is tudunk segíteni, tuningolni kicsit, ugyanis be lehet küldeni tippeket, fotókat, élményeket.
Az is biztos, hogy büszkeségi viták is kialakulhatnak egy-egy étel vagy hozzávaló tekintetében, ha éppen kicsit arrébb rakták le, mint a valós születési helye, és hibákba is bőven beleakadtunk, de a kezdeményezés alapvetően jópofa, amivel már csak játszani is élvezetes. Az ételek mellett nemzeti italok is megjelennek a térképen.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Tasteatlas, Pixabay)
Európa | gasztronómia | tradíció | tasteatlas | nemzetközi konyha | specialitások
A modern luxus nyomában a Range Roverrel
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!