Close
Budapest legnagyobb olasz teraszával és klasszikus nápolyi pizzával veszi be a nyarat a Piazza

Budapest legnagyobb olasz teraszával és klasszikus nápolyi pizzával veszi be a nyarat a Piazza

Nyáron valahogy könnyebben elkapja az embert az itáliai életérzés és életfelfogás; a lazulás, a bohémság, a felszabadultság, a szabadság, vagyis az igazi dolce vita, amiért akár több ezer kilométert is képesek vagyunk utazni. Budapesten járva elég az Erzsébet híd lábánál lévő Piazzáig eljutni, ahol nápolyi pizzával, klasszikus pastákkal és igazi olasz aperitivekkel hozzák el a belvárosba Olaszországot

A KIOSK előtti placc korábban Terasz Budapestként nyaranta rendre benépesült a labdarúgó Európa- és világbajnokságok, olimpia vagy a fővárosi rendezésű vizes vébé idején, merthogy a hely nagykivetítős, szurkolói központos házigazdaként volt ismert.

Ebben az évben ugyan nem rendeznek ilyen kaliberű sportfiesztákat, de ez nem jelenti azt, hogy eseménytelenül telnek majd a forró hónapok arrafelé.

Megnyitott ugyanis a Március 15. téren Budapest legnagyobb olasz terasza, avagy szabadtéri piazzája, ahol a klasszikus nápolyi pizzák mellett kemencés finomságok, pasták, aperitivók, fröccsök, koktélok, negronik, napágyak és babzsákok teremtenek afféle mini Itáliát.

A Piazza Budapest csúcsa pedig a nápolyi pizza, melynek készítéséről annyit kell tudni, azért különleges, mert kizárólag nullás vagy dupla nullás, nagyon finom lisztet, természetes élesztőt, vizet és tengeri sót adagolnak hozzá.

A tésztát pontosan húsz percig dagasztják (kézzel!), a sütéshez tipikus fatüzelésű, nápolyi kemencét használnak, amiben másfél-két perc alatt sül meg a pizza.

Választhatunk többek között Margheritát (paradicsom, mozzarella, bazsalikom, olivaolaj, parmezán), Napoletanót (paradicsom, oregánó, fokhagyma, olivaolaj), Parmát (paradicsom, mozzarella, crudi di Parma, rukkola), Bufalinát (paradicsom, bivaly mozzarella, bazsalikom, olivaolaj), vagy a húsmentesek közül a padlizsánnal, cukkinivel és paprikával megpakolt Vegetarianát.

A hét minden napján, egyelőre 12–22 óráig nyitva tartó Piazza konyhájáért Orosz Gábor, a KIOSK Executive Chefje felel, a hely jelszava pedig a KIOSK-tulajdonos Hlatky-Schlichter Hubert mottója lett: La Vita e Bella, vagyis az élet szép, amit a Duna-parton, a napsütésben az ember minden gond nélkül meg is ért.

Ez is érdekelhet:

pasta | nápolyi pizza | klasszikus | terasz | budapest

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram