Close
Budapest legnagyobb olasz teraszával és klasszikus nápolyi pizzával veszi be a nyarat a Piazza

Budapest legnagyobb olasz teraszával és klasszikus nápolyi pizzával veszi be a nyarat a Piazza

Nyáron valahogy könnyebben elkapja az embert az itáliai életérzés és életfelfogás; a lazulás, a bohémság, a felszabadultság, a szabadság, vagyis az igazi dolce vita, amiért akár több ezer kilométert is képesek vagyunk utazni. Budapesten járva elég az Erzsébet híd lábánál lévő Piazzáig eljutni, ahol nápolyi pizzával, klasszikus pastákkal és igazi olasz aperitivekkel hozzák el a belvárosba Olaszországot

A KIOSK előtti placc korábban Terasz Budapestként nyaranta rendre benépesült a labdarúgó Európa- és világbajnokságok, olimpia vagy a fővárosi rendezésű vizes vébé idején, merthogy a hely nagykivetítős, szurkolói központos házigazdaként volt ismert.

Ebben az évben ugyan nem rendeznek ilyen kaliberű sportfiesztákat, de ez nem jelenti azt, hogy eseménytelenül telnek majd a forró hónapok arrafelé.

Megnyitott ugyanis a Március 15. téren Budapest legnagyobb olasz terasza, avagy szabadtéri piazzája, ahol a klasszikus nápolyi pizzák mellett kemencés finomságok, pasták, aperitivók, fröccsök, koktélok, negronik, napágyak és babzsákok teremtenek afféle mini Itáliát.

A Piazza Budapest csúcsa pedig a nápolyi pizza, melynek készítéséről annyit kell tudni, azért különleges, mert kizárólag nullás vagy dupla nullás, nagyon finom lisztet, természetes élesztőt, vizet és tengeri sót adagolnak hozzá.

A tésztát pontosan húsz percig dagasztják (kézzel!), a sütéshez tipikus fatüzelésű, nápolyi kemencét használnak, amiben másfél-két perc alatt sül meg a pizza.

Választhatunk többek között Margheritát (paradicsom, mozzarella, bazsalikom, olivaolaj, parmezán), Napoletanót (paradicsom, oregánó, fokhagyma, olivaolaj), Parmát (paradicsom, mozzarella, crudi di Parma, rukkola), Bufalinát (paradicsom, bivaly mozzarella, bazsalikom, olivaolaj), vagy a húsmentesek közül a padlizsánnal, cukkinivel és paprikával megpakolt Vegetarianát.

A hét minden napján, egyelőre 12–22 óráig nyitva tartó Piazza konyhájáért Orosz Gábor, a KIOSK Executive Chefje felel, a hely jelszava pedig a KIOSK-tulajdonos Hlatky-Schlichter Hubert mottója lett: La Vita e Bella, vagyis az élet szép, amit a Duna-parton, a napsütésben az ember minden gond nélkül meg is ért.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

Close