Close
Ételrendelés-történelmet írt egy spanyol étterem

Ételrendelés-történelmet írt egy spanyol étterem

Az egyik spanyolországi pizzériában máris igazodtak a Covid–19 által újraírt vendéglátóhelyi szokásokhoz, és csökkentve a koronavírus fertőzésének kockázatát, lehetővé teszik a személyzet és a vendég közötti kapcsolat minimalizálását.

A Földközi-tenger északkeleti partjainál fekvő Palafrugellben működő Funky Pizza eddig sem panaszkodhatott a népszerűségre és a látogatottságra, újításának köszönhetően pedig alighanem még nagyobb forgalomra számíthat.

Létrehozták a Funky Pay nevű applikációt, melyen keresztül a vendégek böngészhetik a menüt, leadhatják a rendelést, és a fogyasztás után fizethetnek is.

Ez az első alkalom Spanyolországban, hogy egy ilyen jellegű alkalmazást integrálnak egy étterem rendelési rendszerébe.

A felszolgálást azért még a pincérek végzik, a rendeléseket pedig szeparálva dolgozza fel a személyzet.

“Amennyire csak lehet, ezen a rendszeren keresztül megpróbáljuk betartani a vendégekkel a távolságot, hiszen az embereknek erre van igényük a világjárvány óta” – mondta Carlos Manich, a pizzákra specializálódott hely tulajdonosa.

A többi étteremhez hasonlóan a Funky Pizza is alkalmazkodott az előírásokhoz, azaz megfelelő távolságra helyezte el egymástól az asztalait, és kötelezővé tette a maszkviselést minden esetben, amikor a vendég nem az asztalánál foglal helyet.

Egyes vendégek szerint az applikáció nagyon felhasználóbarát, mert rajta keresztül nyomon lehet követni a megrendelés útját, látható, hogy pontosan mikor készül el a fogás, és mikor érkezik meg. Akadnak ellenvélemények is: mások úgy vélik, ezzel a megoldással elvesznek az emberi kapcsolatok, rendelésnél nem tudják kikérdezni a felszolgálót az ételekről, nem lehet módosítani például a mennyiségen, esetleg más opciót kérni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom