Close
Huszonnégy karátos aranypalackkal ünnepli 150. születésnapját a Hennessy

Huszonnégy karátos aranypalackkal ünnepli 150. születésnapját a Hennessy

A tervező szerint az általa megálmodott kézműves, huszonnégy karátos arannyal bevont palack a márkaidentitást erősíti, miközben a legmélyebb tiszteletet közvetít a prémium ital történelme iránt.

Frank Gehry Pritzker-díjas építész limitált darabszámú, egyedi palackot készített a Hennessy számára, amely idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. A kézművesborítást, amely a Hennessy X.O palack jellegzetes formáját öleli át, huszonnégy karátos arannyal bevont bronzból kovácsolták, hogy felidézzék a konyakfogyasztás luxusérzését és az ital elkészítésének folyamatát.

A tervező szerint a kézzel készített palack megszemélyesíti mindazt, amiért a Hennessyt szeretik: jó érzés kézben tartani, csodálatosan megcsillan rajta a fény, és szimbolizálja a konyakkészítők kétkezi munkáját is.

Az üveg gyűrött mintázata a Hennessy szeszfőzde mellett folyó Charente-ra emlékeztet, amely a márka százötven évét végigkísérte, és a Hennessy jövőjének is szerves része.

Mindemellett azonban az új dizájn tiszteletben tartja a Hennessy történelmét, melynek alapját a család és a kézművesek jelentik, akik elkötelezettek és lojálisak voltak a szeszfőzdéhez, és nap mint nap tettek azért, hogy a világ legjobb konyakjává váljon.

Gehry, akit a dizájnvilág elsősorban a bilbaói Guggenheim Múzeum, a Los Angeles-i Walt Disney Koncertterem és a párizsi Fondation Louis Vuitton tervezéséről ismer, elmondta, hogy bár az egyedi palack tervezése az építészeti munkáihoz képest jóval kisebb volumenű, mégis szerencsésnek tartja magát, hogy megvalósíthatta elképzeléseit, és bízik abban, hogy a végeredmény olyan lett, ami semmihez sem hasonlítható.

Mint ismert, a Hennessy szeszfőzdét 1765-ben alapították, és csakhamar luxusmárkává nőtte ki magát. 1870-ben Maurice Hennessy, a Hennessy család negyedik generációjának tagja arra kérte Emile Fillioux pincemestert, hogy készítsen egy különleges konyakot családjának és barátainak. Az extra régi konyakot X.O-nak nevezték el, hogy aztán nemzetközi hírnevet szerezzen a szeszfőzdének, és a Hennessy a kompromisszumok nélküli minőségi mércéjévé válhasson.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hennessy)

hennessy | alkohol | születésnap | márka | brand

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram