Close
Szőlőtől a pohárig – Exkluzív konyaktúrákat szervez a Hennessy

Szőlőtől a pohárig – Exkluzív konyaktúrákat szervez a Hennessy

Ki tudja, miért alakult úgy, hogy az egyébként elegáns Hennessy úgy vonult be a popkultúrába, mint a sikeres és wannabe rapperek kedvenc itala, de elég széles spektrumon mozognak az említései… Drake, Snoop Dogg is rá-rákíván a nemes borpárlatra. A márka természetesen reklámérték ide vagy oda, továbbra is az úribb vonalon marad, és professzionálisan ápolja tradícióit. Túrákat szerveznek a cognac-i szőlőkbe, majd magába a desztillálóba, hogy a kíváncsiskodók az elejétől a végéig megismerhessék az ikonikus ital készültének procedúráját. 

“Szőlőtől a pohárig” – ebben a szellemiségben indítja több mint négyórás látogatásait a Hennessy, természetesen Cognac településén lévő üzemükben és birtokukon. 2016-ban újították fel, korszerűsítették, hogy valódi látogatói élményt tudjanak adni mindazoknak, akik nemcsak a pohár fenekét nézegetik előszeretettel, de örömmel bepillantanak a történet mögé is, végigkövetik egy legendás márka fejlődését és termékének készültét. A legelső folyamatoktól egészen a palackozásig.

Benne van ebben az emberi tényező is, hiszen az elixírt gondos, szakértői kezekre bízzák, és a különleges üzemlátogatás során a kíváncsiskodók találkozhatnak a Hennessy konyakmestereivel is.

A tavaszi-nyári időszakban lehetőség nyílik a Domaine de la Bataille kísérleti szőlőket is megnézni – a kísérletezés a fenntarthatóságra utal, új típusú szőlőgazdálkodással próbálkoznak. Ősszel-télen pedig a Le Peu Distillery az origó, gyönyörű rézüstjeivel. A résztvevők megismerhetik a Charentaise névre hallgató dupla lepárlási technikát, de beléphetnek a szentélybe, a legértékesebb konyakokat érlelő Le Paradis pincéjébe is.

A túra tartalmaz egy öt tételből álló kóstolást is, fiataltól az érett Hennessyig. A legautentikusabb közegben kóstolva pedig sokkal, de sokkal többet jelent ez, mintha egy bárban, nehát otthonunkban ízlelnénk. Összesen további hatféle túrára fizethetünk be , közöttük koktél workshopot és X.O kóstolót is találunk.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Close