Close
Szőlőtől a pohárig – Exkluzív konyaktúrákat szervez a Hennessy

Szőlőtől a pohárig – Exkluzív konyaktúrákat szervez a Hennessy

Ki tudja, miért alakult úgy, hogy az egyébként elegáns Hennessy úgy vonult be a popkultúrába, mint a sikeres és wannabe rapperek kedvenc itala, de elég széles spektrumon mozognak az említései… Drake, Snoop Dogg is rá-rákíván a nemes borpárlatra. A márka természetesen reklámérték ide vagy oda, továbbra is az úribb vonalon marad, és professzionálisan ápolja tradícióit. Túrákat szerveznek a cognac-i szőlőkbe, majd magába a desztillálóba, hogy a kíváncsiskodók az elejétől a végéig megismerhessék az ikonikus ital készültének procedúráját. 

“Szőlőtől a pohárig” – ebben a szellemiségben indítja több mint négyórás látogatásait a Hennessy, természetesen Cognac településén lévő üzemükben és birtokukon. 2016-ban újították fel, korszerűsítették, hogy valódi látogatói élményt tudjanak adni mindazoknak, akik nemcsak a pohár fenekét nézegetik előszeretettel, de örömmel bepillantanak a történet mögé is, végigkövetik egy legendás márka fejlődését és termékének készültét. A legelső folyamatoktól egészen a palackozásig.

Benne van ebben az emberi tényező is, hiszen az elixírt gondos, szakértői kezekre bízzák, és a különleges üzemlátogatás során a kíváncsiskodók találkozhatnak a Hennessy konyakmestereivel is.

A tavaszi-nyári időszakban lehetőség nyílik a Domaine de la Bataille kísérleti szőlőket is megnézni – a kísérletezés a fenntarthatóságra utal, új típusú szőlőgazdálkodással próbálkoznak. Ősszel-télen pedig a Le Peu Distillery az origó, gyönyörű rézüstjeivel. A résztvevők megismerhetik a Charentaise névre hallgató dupla lepárlási technikát, de beléphetnek a szentélybe, a legértékesebb konyakokat érlelő Le Paradis pincéjébe is.

A túra tartalmaz egy öt tételből álló kóstolást is, fiataltól az érett Hennessyig. A legautentikusabb közegben kóstolva pedig sokkal, de sokkal többet jelent ez, mintha egy bárban, nehát otthonunkban ízlelnénk. Összesen további hatféle túrára fizethetünk be , közöttük koktél workshopot és X.O kóstolót is találunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom