Close
Szőlőtől a pohárig – Exkluzív konyaktúrákat szervez a Hennessy

Szőlőtől a pohárig – Exkluzív konyaktúrákat szervez a Hennessy

Ki tudja, miért alakult úgy, hogy az egyébként elegáns Hennessy úgy vonult be a popkultúrába, mint a sikeres és wannabe rapperek kedvenc itala, de elég széles spektrumon mozognak az említései… Drake, Snoop Dogg is rá-rákíván a nemes borpárlatra. A márka természetesen reklámérték ide vagy oda, továbbra is az úribb vonalon marad, és professzionálisan ápolja tradícióit. Túrákat szerveznek a cognac-i szőlőkbe, majd magába a desztillálóba, hogy a kíváncsiskodók az elejétől a végéig megismerhessék az ikonikus ital készültének procedúráját. 

“Szőlőtől a pohárig” – ebben a szellemiségben indítja több mint négyórás látogatásait a Hennessy, természetesen Cognac településén lévő üzemükben és birtokukon. 2016-ban újították fel, korszerűsítették, hogy valódi látogatói élményt tudjanak adni mindazoknak, akik nemcsak a pohár fenekét nézegetik előszeretettel, de örömmel bepillantanak a történet mögé is, végigkövetik egy legendás márka fejlődését és termékének készültét. A legelső folyamatoktól egészen a palackozásig.

Benne van ebben az emberi tényező is, hiszen az elixírt gondos, szakértői kezekre bízzák, és a különleges üzemlátogatás során a kíváncsiskodók találkozhatnak a Hennessy konyakmestereivel is.

A tavaszi-nyári időszakban lehetőség nyílik a Domaine de la Bataille kísérleti szőlőket is megnézni – a kísérletezés a fenntarthatóságra utal, új típusú szőlőgazdálkodással próbálkoznak. Ősszel-télen pedig a Le Peu Distillery az origó, gyönyörű rézüstjeivel. A résztvevők megismerhetik a Charentaise névre hallgató dupla lepárlási technikát, de beléphetnek a szentélybe, a legértékesebb konyakokat érlelő Le Paradis pincéjébe is.

A túra tartalmaz egy öt tételből álló kóstolást is, fiataltól az érett Hennessyig. A legautentikusabb közegben kóstolva pedig sokkal, de sokkal többet jelent ez, mintha egy bárban, nehát otthonunkban ízlelnénk. Összesen további hatféle túrára fizethetünk be , közöttük koktél workshopot és X.O kóstolót is találunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

túra | gourmet | szeszesital | hennessy | cognac

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram