Szőlőtől a pohárig – Exkluzív konyaktúrákat szervez a Hennessy

Ki tudja, miért alakult úgy, hogy az egyébként elegáns Hennessy úgy vonult be a popkultúrába, mint a sikeres és wannabe rapperek kedvenc itala, de elég széles spektrumon mozognak az említései... Drake, Snoop Dogg is rá-rákíván a nemes borpárlatra. A márka természetesen reklámérték ide vagy oda, továbbra is az úribb vonalon marad, és professzionálisan ápolja tradícióit. Túrákat szerveznek a cognac-i szőlőkbe, majd magába a desztillálóba, hogy a kíváncsiskodók az elejétől a végéig megismerhessék az ikonikus ital készültének procedúráját. 

"Szőlőtől a pohárig" – ebben a szellemiségben indítja több mint négyórás látogatásait a Hennessy, természetesen Cognac településén lévő üzemükben és birtokukon. 2016-ban újították fel, korszerűsítették, hogy valódi látogatói élményt tudjanak adni mindazoknak, akik nemcsak a pohár fenekét nézegetik előszeretettel, de örömmel bepillantanak a történet mögé is, végigkövetik egy legendás márka fejlődését és termékének készültét. A legelső folyamatoktól egészen a palackozásig.

Benne van ebben az emberi tényező is, hiszen az elixírt gondos, szakértői kezekre bízzák, és a különleges üzemlátogatás során a kíváncsiskodók találkozhatnak a Hennessy konyakmestereivel is.

A tavaszi-nyári időszakban lehetőség nyílik a Domaine de la Bataille kísérleti szőlőket is megnézni – a kísérletezés a fenntarthatóságra utal, új típusú szőlőgazdálkodással próbálkoznak. Ősszel-télen pedig a Le Peu Distillery az origó, gyönyörű rézüstjeivel. A résztvevők megismerhetik a Charentaise névre hallgató dupla lepárlási technikát, de beléphetnek a szentélybe, a legértékesebb konyakokat érlelő Le Paradis pincéjébe is.

A túra tartalmaz egy öt tételből álló kóstolást is, fiataltól az érett Hennessyig. A legautentikusabb közegben kóstolva pedig sokkal, de sokkal többet jelent ez, mintha egy bárban, nehát otthonunkban ízlelnénk. Összesen további hatféle túrára fizethetünk be , közöttük koktél workshopot és X.O kóstolót is találunk.

Ez is érdekelhet:

Százéves lett az egyik legikonikusabb koktél

Egy születésnap, amire Negronival fogunk koccintani.

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

szeszesital | túra | hennessy | cognac | konyak

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom