Close
Patinás óragyártó lett az Aston Martin partnere

Patinás óragyártó lett az Aston Martin partnere

A Girard-Perregaux lett az Aston Martin óragyártó partnere, és mind a két márkában közös, hogy olyan kiváló termékeket készít, amelyeket a hozzáértő ügyfelek nagyra értékelnek.

A sebesség hajszolása során elsősorban a múló időt kell legyőzni, és az óra elleni fáradhatatlan versengés több mint egy évszázada bűvöli el a motorsport szerelmeseit, míg az idő minél pontosabb mérése még régebb óta jelent kihívást az óragyártók számára. Lehetetlen nem észrevenni a párhuzamot a motorsport és az óragyártás között, és most erről a két területről az Aston Martin és a Girard-Perregaux lépett partnerségre.

Mind a két márkában közös, hogy szenvedélyes és elhivatott úttörők alapították.

Az Aston Martint több mint száz éve, 1913-ban hozta létre Lionel Martin és Robert Bamford, míg a Girard-Perregaux születése még ennél is jóval régebbre, 1791-re vezethető vissza, amikor az akkor még mindössze tizenkilenc éves Jean-François Bautte megalkotta az első óráját. De a márka születése már egy szerelem, Constant Girard és Marie Perregaux házasságának gyümölcse volt 1854-ben.

A DBR1 arról is emlékezetes, hogy 1959-ben ezzel nyerte meg a 24 órás Le Mans-i futamot Carroll Shelby és Roy Salvadori 323 kör, azaz 4347,9 km megtétele után

Az Aston Martin egyik legjelentősebb mérföldkövének az 1956-ban bemutatott DBR1 számít,

amely útjára indította a mai napig használt DB típusjelzést. A tervezése Frank Feeley nevéhez fűződik, és az emlékezetes formája valóban minden idők egyik leggyönyörűbb versenyautójává teszi. A dizájn lényeges eleme az oldalsó szellőzőnyílás, amely az Aston Martin jellegzetességévé vált, és a mai napig megtalálható a márka sportautóin.

Hasonlóképpen, amikor a Girard-Perregaux 1867-ben bemutatta a mára legendássá vált „három aranyhidas” tourbillont, akkor valójában

az addig gyakran a szem elől elrejtett funkcionális alkatrészeket változtatott vonzó stíluselemmé.

A svájci manufaktúra a kétszázharminc éves történelme során gyakran megmutatta a kreativitását, különböző formákkal kísérletezett, és ez a gondolkodásmód jellemzi ma is a legjobban a patinás márkát.

Több mint száz bejegyzett szabadalom, számos díj és kitüntetés erősíti meg a Girard-Perregaux helyét az óraipar élmezőnyében, és a svájci cég továbbra is azon kevés óragyártók egyike, amely több mint két évszázad óta házon belül végzi a gyártáshoz szükséges összes munkafolyamatot, ezzel még hitelesebbé téve a márkát. Az Aston Martinnal kötött együttműködés első eredményére, egy limitált szériás órára már nem kell sokat várnunk, még az idén bemutatják.

Brit elegancia

Az Aston Martin nemcsak órához, hanem luxusvillához is adja a nevét, de elsősorban továbbra is lenyűgöző sportautóiról ismerhetjük, legyen szó egy újra gyártásba kerülő klasszikusról, vagy a DBS Superleggera különkiadásáról, amelyet a James Bond-filmek ihlettek.

FOLYTASD EZZEL
A Mercedes hatméteres, napelemes autójához még hasonlót sem láttunk
Szürreális Porsche-álom elevenedik meg ezeken a képeken
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom