Close
Patinás óragyártó lett az Aston Martin partnere

Patinás óragyártó lett az Aston Martin partnere

A Girard-Perregaux lett az Aston Martin óragyártó partnere, és mind a két márkában közös, hogy olyan kiváló termékeket készít, amelyeket a hozzáértő ügyfelek nagyra értékelnek.

A sebesség hajszolása során elsősorban a múló időt kell legyőzni, és az óra elleni fáradhatatlan versengés több mint egy évszázada bűvöli el a motorsport szerelmeseit, míg az idő minél pontosabb mérése még régebb óta jelent kihívást az óragyártók számára. Lehetetlen nem észrevenni a párhuzamot a motorsport és az óragyártás között, és most erről a két területről az Aston Martin és a Girard-Perregaux lépett partnerségre.

Mind a két márkában közös, hogy szenvedélyes és elhivatott úttörők alapították.

Az Aston Martint több mint száz éve, 1913-ban hozta létre Lionel Martin és Robert Bamford, míg a Girard-Perregaux születése még ennél is jóval régebbre, 1791-re vezethető vissza, amikor az akkor még mindössze tizenkilenc éves Jean-François Bautte megalkotta az első óráját. De a márka születése már egy szerelem, Constant Girard és Marie Perregaux házasságának gyümölcse volt 1854-ben.

A DBR1 arról is emlékezetes, hogy 1959-ben ezzel nyerte meg a 24 órás Le Mans-i futamot Carroll Shelby és Roy Salvadori 323 kör, azaz 4347,9 km megtétele után

Az Aston Martin egyik legjelentősebb mérföldkövének az 1956-ban bemutatott DBR1 számít,

amely útjára indította a mai napig használt DB típusjelzést. A tervezése Frank Feeley nevéhez fűződik, és az emlékezetes formája valóban minden idők egyik leggyönyörűbb versenyautójává teszi. A dizájn lényeges eleme az oldalsó szellőzőnyílás, amely az Aston Martin jellegzetességévé vált, és a mai napig megtalálható a márka sportautóin.

Hasonlóképpen, amikor a Girard-Perregaux 1867-ben bemutatta a mára legendássá vált „három aranyhidas” tourbillont, akkor valójában

az addig gyakran a szem elől elrejtett funkcionális alkatrészeket változtatott vonzó stíluselemmé.

A svájci manufaktúra a kétszázharminc éves történelme során gyakran megmutatta a kreativitását, különböző formákkal kísérletezett, és ez a gondolkodásmód jellemzi ma is a legjobban a patinás márkát.

Több mint száz bejegyzett szabadalom, számos díj és kitüntetés erősíti meg a Girard-Perregaux helyét az óraipar élmezőnyében, és a svájci cég továbbra is azon kevés óragyártók egyike, amely több mint két évszázad óta házon belül végzi a gyártáshoz szükséges összes munkafolyamatot, ezzel még hitelesebbé téve a márkát. Az Aston Martinnal kötött együttműködés első eredményére, egy limitált szériás órára már nem kell sokat várnunk, még az idén bemutatják.

Brit elegancia

Az Aston Martin nemcsak órához, hanem luxusvillához is adja a nevét, de elsősorban továbbra is lenyűgöző sportautóiról ismerhetjük, legyen szó egy újra gyártásba kerülő klasszikusról, vagy a DBS Superleggera különkiadásáról, amelyet a James Bond-filmek ihlettek.

aston martin | girard-perregaux | aston martin dbr1 | óragyártás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram