Close
Világrekorder átoltottsága ellenére újra lezárják a Seychelle-szigeteket

Világrekorder átoltottsága ellenére újra lezárják a Seychelle-szigeteket

Nem túl biztató.

A közel százezres lakosú Seychelle-szigeteken az oltásra jogosultak 62,2 százalékát beoltották már, mégis újabb korlátozó intézkedéseket vezetett be a kormány – írja a BBC-re hivatkozva a HVG. A szigeten a május elsejét megelőző három napban ötszáz új fertőzöttet regisztráltak, jelenleg is több mint ezer aktív beteg van, négyötödük helyi, a többiek külföldiek.

Bloomberg szerint a beoltottak közel kétharmada a kínai Sinopharm vakcináját kapta, a fennmaradó közel negyven százalék az AstraZeneca indiai gyártású vakcináját, a CoviShieldet. A BBC azt írja, hogy az aktív fertőzöttek harmada már mindkét dózist megkapta az oltásból, a többiek egyet, vagy egyet sem.

Hiába a világrekorder átoltottság, a napi fertőzésszám május első hetében megugrott, ezért a kormány most a szigorítások mellett döntött. Bezárják az iskolákat és a vendéglátóhelyeket, két hétig tilos lesz sporteseményt vagy nagyobb összejövetelt rendezni, és azt tanácsolják, hogy családi találkozókon se vegyenek részt az emberek.

A Seychelle-szigetek átoltottsága kiemelkedő, még a mintaországként emlegetett Izraelt is beelőzi, ahol a lakosság 55,9 százalékát oltották be.

Míg a Seychelle-szigeteket egy időre lezárják, Franciaországban elindítják a négylépcsős újranyitást, Csehország pedig mihamarabb oltási igazolványt szeretne, hogy a környező országokkal szabadon utazhassanak egymás közt.

(Forrás: HVG, BBC, fotó: Getty Images)

oltás | Seychelle-szigetek

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom