Close
Egy pofonegyszerű módszerrel gyorsan megtalálhatod az autódat egy zsúfolt parkolóban

Egy pofonegyszerű módszerrel gyorsan megtalálhatod az autódat egy zsúfolt parkolóban

Biztos sokunkkal előfordult már, hogy egy fárasztó repülőútról hazatérve a reptéri parkolóházban a homlokunkra csaptunk, mert hirtelen fogalmunk sem volt, hol hagytuk az autót. Hiába nyomtuk a kulcstartón a távirányító gombját, nem történt semmi, mert vélhetően a járgány valahol hatótávolságon kívül pihent. Nem kell azonban ilyenkor pánikba esni, hanem elég segítségül hívni a tudományt és használni az eszünket – szó szerint.

A bostoni tudományos múzeum által megosztott TikTok-videóban Dr. Alex Dainis bemutatott egy tényleg egyszerű trükköt, aminek segítségével meghosszabbíthatjuk autónk távirányítójának hatótávolságát.

Ehhez mindössze a fejünket kell igénybe venni antennaként.

Dr. Dainis elmagyarázta, hogy az autók távirányítói kis hatótávolságú rádiójelet küldenek, ami általában csak öt-húsz métert tesz meg, amíg meg nem szűnik, de a fejünkkel felerősíthetjük, és növelhetjük a jel hatótávolságát.

A tudós szerint ez azért működik, mert a fejünk (akárcsak a testünk többi része) sok vizet tartalmaz, amikor pedig a kulcstartót a fejünkhöz tartjuk, az autó távirányítójának elektromágneses hullámai kölcsönhatásba lépnek a fejben lévő vízmolekulákkal, ezáltal azok elmozdulnak. A mozgás aztán olyan hullámot hoz létre, amely összeadódik a távirányító hullámával, felerősíti azt és növeli annak hatótávolságát.

Ha esetleg nem tetszik az ötlet, hogy rádióhullámok haladjanak át a fejünkben, a trükk egy teli vizes palackkal is kipróbálható, már ha éppen kéznél van egy – és persze rengeteg olyan autót gyártanak már, amihez alapból jár egy applikáció, aminek segítségével könnyen megtalálhatjuk a kocsit.

Ha nem szeretsz huszonpercekig malmozni, hanem szeretnéd, ha a tiéd lenne az első kigördülő poggyász, itt a tuti módszer.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók:  Unsplash)

 

módszer | zsúfolt | megtalálni | parkoló | trükk

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram