Close
Kemény árat fizetett a kaliforniai turista, aki eltévedt Firenzében

Kemény árat fizetett a kaliforniai turista, aki eltévedt Firenzében

Az utazó parkolóhelyet keresett, és közben nem vette észre, hogy már a középkori hídon jár.

A 34 éves turista egy bérelt Fiat Pandával hajtott fel a Ponte Vecchióra, és a rendőrök állították meg az üzletekkel szegélyezett gyalogoshídon, mindjárt egy ötszáz eurós (195 ezer forintos) bírságot a kezébe nyomva. Mint az utazó elmondta, parkolni akart valahol, és közben elkeveredett.

A harminc méter hosszú Ponte Vecchiót az Arno legkeskenyebb részén kezdték építeni még 996-ban, végül mintegy 350 évvel később készült el,

összekötve a Pitti-palotát és a Piazza Repubblicát. A 16. században Girogio Vasari egy titkos folyosót is épített a tetejére I. Cosimo de’ Medicinek. Ez volt az egyetlen firenzei híd, amelyet nem bombáztak le a második világháborúban.

Ennél egyébként kevesebbért is be lehet gyűjteni több száz eurós bírságokat Olaszországban és más helyeken.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

Ponte Vecchio | autó | Firenze | bírság

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom