Close
Ez történik, amikor az autók és az órák egyesülnek

Ez történik, amikor az autók és az órák egyesülnek

Amikor egy ismert autó- és egy világhírű óramárka összeáll, a koprodukcióból rendre valami egészen zseniális születik. Mert hát nem mindennap adatik meg, hogy egy Bugattit csatoljunk a csuklónkra. Mutatunk öt lenyűgöző kollabot. 

Pininfarina X Bovet

A Pininfarina neve is biztosítékot jelent arra, hogy az általuk kínált karóra lenyűgözően néz ki, de ha egy kétszáz éve alapított svájci óragyártóval fognak össze, még lélegzetelállítóbb lesz az eredmény.

A Bovet 1822 évente összesen mindössze ezer órát készít, és most ezek közé iratkozott fel a Battista Tourbillon is.

A kristálytiszta zafírüveg hátlapján át jól látható szerkezet részletei a szuperautót idézik, a svájci márka történetében először alkalmaznak aszimmetrikus számlapot, a felhúzószerkezet továbbfejlesztésével pedig tíz napra növelték a járástartalékot.

Hot Wheels X IWC

Nem gondoltuk volna, hogy egyszer szövetségre lép a játékautóiról ismert Hot Wheels és a svájci óragyártó IWC, de az együttműködésük eredménye egy olyan különkiadás lett, aminek minden autó- és órarajongónál ott a helye. Mégis csak kevesen kaphatnak belőle, és nem csak az ára miatt.

A modellautót és a karórát egy stílusos fém szerszámosdobozba csomagolták, de attól lesz igazán ritkaság, hogy összesen csak ötven példányt készítenek.

Bentley X Breitling

A negyvenes évek eredeti Breitling Premier karóráinak újraértelmezése az óragyártó egyik legújabb limitált szériája. A mindössze huszonöt példányban készülő kronográf klasszikus stílusát a Bentley ihlette, a 42 milliméteres tokja 18 karátos vörösaranyból készült, aranybarna aligátorbőr szíjjal és átlátszó zafírüveg hátlappal, amely láthatóvá teszi a szerkezetet.

Az óra éke a Bentley jellegzetes brit versenyzöld színű számlapjának ablakán látható tourbillon.

Porsche Chronograph

A prémiummárkáknál a legapróbb részletéig testre szabhatjuk az autónkat, nincs ez másként a Porschénél sem, most pedig már a karóránk is a 911-eshez illő stílusú lehet.

A Chronograph sorozat háza titániumból készül, és akár feketében is kérhető, a számlap keretét éppen olyan színben választhatjuk, mint a 911-esünk fényezését, és ugyanez igaz a bőrszíjra is, amely ugyanabból az anyagból készül, mint az autók kárpitja. A legérdekesebb a hátlap, amit a Porsche könnyűfém kerekek mintájára alkottak meg,

a küllők közt láthatjuk a 48 óra járástartalékkal rendelkező szerkezetet.

Bugatti okosóra

Ha a saját garázsodba nem is tudsz egy Bugattit állítani, a karodra még csatolhatsz egyet, a nemes sportautómárka ugyanis kijött a saját okosórájával.

Más autógyártókhoz hasonlóan a Bugattinál is lehet a márka emblémájával ellátott kiegészítőket kapni, és ezek között most egy egészen érdekes ajánlat mutatkozott be. A Veyron és a Chiron gyártója piacra dobja a saját okosóráját, ami legalább olyan elegáns, mint az elzászi gyárból kikerülő szuperautók, de azoknál jóval elérhetőbb az ára.

(Képek: Getty Images, Pininfarina, Hot Whhels, IWC, Bentley, Breitling, Porsche)

óra | autó | nagy sztori | breitling | hot wheels

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az új kollekcióval stílusosan ünnepelhetjük a telet

Három magyar tervező, akik miatt színesebb lesz a tél 

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram