Close
A Porschénél már saját karórát is lehet konfigurálni

A Porschénél már saját karórát is lehet konfigurálni

A prémiummárkáknál a legapróbb részletéig testre szabhatjuk az autónkat, nincs ez másként a Porschénél sem, most pedig már a karóránk is a 911-eshez illő stílusú lehet.

A Porsche neve nem csak a stuttgarti sportautókra kerülhet fel, hiszen az alapító Ferdinand Porsche unokája, Ferdinand Alexander Porsche még 1972-ben alapította meg a Porsche Design stúdióját. Butzi, ahogyan a családban nevezték, nemcsak az eredeti 911-es mára ikonikussá vált formáját tervezte meg, hanem később egy sor egyéb, az autózáshoz nem mindig kötődő terméket is alkotott. A funkciót követő stílusos egyszerűségéről ismert Porsche Design az évtizedek során fogalommá vált, és a divatcikkek, táskák és kiegészítők, mobiltelefonok és napszemüvegek mellett karórák is megtalálhatók a kínálatban.

Nem sok autógyártó büszkélkedhet el azzal, hogy saját óramárkája van, de a Porsche közéjük tartozik.

2014-től a Porsche Design által tervezett órákat a svájci Solothurnban működő manufaktúrában készítik el ugyanazzal a precizitással, ami a svájci órákra mindig is jellemző volt. A márka legújabb modelljeit pedig éppen olyan konfigurátorban tervezhetjük meg, mint a sportautókat.

A Chronograph sorozat háza titániumból készül, és akár feketében is kérhető, a számlap keretét éppen olyan színben választhatjuk, mint a 911-esünk fényezését, és ugyanez igaz a bőrszíjra is, amely ugyanabból az anyagból készül, mint az autók kárpitja. A legérdekesebb a hátlap, amit a Porsche könnyűfém kerekek mintájára alkottak meg,

a küllők közt láthatjuk a 48 óra járástartalékkal rendelkező szerkezetet.

A Porsche szerint összesen 1,5 millió a kombinációk száma, ezért ha belemerülünk az opciók válogatásába, akkor nem valószínű, hogy másnak a csuklóján is meglátjuk az általunk kiválasztott darabot. A Chronograph alapváltozata legalább ötezer euróba kerül, az újdonságnak számító GT3 ára nyolcezerről indul,

ezt azonban csak a 911 GT3-tulajdonosok rendelhetik meg.

Porsche-karórát konfigurálni akkor is kiváló szórakozás, ha nem áll egy 510 lóerős 911 GT3 a garázsunkban, de ha mégis ez a szerencse ért, akkor a folyamat végén kapott kóddal rendelhetjük meg az órát a Porsche-márkakereskedésekben.

Márkarajongóknak

A márkázott kiegészítőkön kívül kerékpárokat is tervez a Porsche dizájnrészlege, amiket akár a vadonatúj Taycan Cross Turismóval is szállíthatunk. Patrick Dempsey mellett pedig a korábbi Formula–1-es pilóta Mark Webber is a Porsche nagykövete, aki nemrég a kedvenc ausztráliai tájaira kalauzolt el minket.

karóra | porsche | porsche 911 gt3 | óra | porsche design

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram