Hatalmas siker! Magyar fotós is szerepel az Év Csillagászfotósainak listáján

A 2021-es Év Csillagászfotósainak listáját a Greenwich-i Királyi Obszervatórium hozta nyilvánosságra. Külön öröm, hogy a tizes rangsorban magyar fotós is helyet kapott, ráadásul nem is akármilyen fényképpel.

Immáron tizenharmadik éve rendezik meg az Év Csillagászfotósa versenyt, melyet a világ asztrofotográfusai számára a top megmérettetésének tartanak. A Greenwich-i Királyi Obszervatórium és a BBC Sky at Night Magazine szervezésében kiírt pályázatra ezúttal negyvenöt országból érkeztek pályaművek, amelyek bizonyítják, hogy Naprendszerünk nemcsak hatalmas, hanem varázslatos is.

Az év csillagászfotósának listája

Andrew McCarthy

A képet eredetileg fekete-fehérben rögzítették, később pedig utómunkákat végeztek rajta, hogy az új napciklust megörökítő kép vibrációja még lenyűgözőbb legyen.

Yovin Yahathugoda 

Yahathugoda egy teljes hónapig várt a tökéletes körülményekre a fénykép elkészítéséhez, végül másfél órás ablakban örökítette meg ezt az izzó csodát.

Stefan Liebermann 

A fényképet a franciaországi Valensole-ban készítette Liebermann, aki egy levendulamező felett rögzítette a Tejútrendszert.

Markus van Hauten 

A jeges izlandi barlangnak a belsejéből készült felvétel az aurora borealist ábrázolja. A fotós számára igazi bakancslistás feladatnak bizonyult a tökéletes fotó elkészítése.

James Rushforth 

6800 éves pillanat, amelyet gyönyörűen megörökítettek Stonehenge-ben.

Zhang Xiao 

A Hui stílusú építészet tökéletes példái felett a Tejútrendszer rajzolódik ki, hogy aztán a kínai Hungcun falu mellett fekvő Yuezhao-tó vízén tükröződhessen vissza.

Feltóti Péter 

A magyar fotós által készített fényképen a hatalmas Fátyol-köd részét képező óriási szupernóva-robbanás maradványai láthatók.

Larryn Rae 

Az aurora borealis évről évre számtalan profi fotóst inspirál, egy ilyen tökéletes kép elkészítésére azonban csak keveseknek nyílik alkalmuk.

Jiajun Hua 

Sanghaj pénzügyi negyedének szennyezettsége miatt a nap csak évente néhány hétig tartó időszakban látható. Négy különböző expozíció felhasználásával készült fénykép a napot örökítette meg a nyüzsgő Lujiazui felett.

Anthony Sullivan 

Az Egyesült Királyságban, Lulworth-ban készült fotón a Tejútrendszer látható, a fénykép bal szélén pedig a Szaturnusz és a Jupiter lapul.

Világszerte találhatók olyan varázslatos rezervátumok, ahol a csillagles feledhetetlen élménnyé alakulhat át. Minnesotában a Voyageurs Conservancy immáron hivatalosan is csillagoségbolt-parknak minősül, miután a Nemzetközi Sötét Égbolt Szövetség (IDA) tanúsítványát átvehették decemberben.

év | magyar | Feltóti Péter | csilalgászat | legjobbak

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom