Hatalmasat korcsolyázhatunk a Balatonnál, különleges, óriási jégpálya nyílik

Megújul és jelentősen kibővül a városi jégpálya, közel háromezer négyzetméteres jégfelületen, összesen egy kilométer hosszan lehet majd korcsolyázni Balatonfüred legkedveltebb parti részén.

Az Infostart vette észre a város honlapján közölt hírt, miszerint idén a Balaton évek óta közkedvelt Zákonyi utcai jégpályától egy jégfolyosón keresztül lehet eljutni egészen a Tagore sétányon álló Széchenyi szoborig. Ráadásul ott és a Vitorlás téren egy-egy újabb jégpályát is kialakítanak. Igazán különleges élménynek ígérkezik korcsolyázva végignézni a Balaton-partot.

A kép illusztráció

A látványos és egyedülálló mobil jégpálya-rendszer méreteit tekintve is impozáns lesz, egy kilométeren keresztül lehet majd nagyobb irányváltások nélküli korcsolyázni, a jégfolyosó ráadásul külön pályán biztosítja az oda-vissza irányt

A jégfolyosó mindhárom jégpályát összeköti: a Zákonyi utcai 900 négyzetméteres, a Vitorlás téri 375 négyzetméteres és a Tagore sétány 330 négyzetméteres pályáját, amelyek többféle jégsportra is alkalmasak lesznek. Egyebek mellett jéghokihálókat, jégteke-szettet, és korcsolyázást segítő állatfigurákat is lehet használni, de lesz büfé és melegedő is, lehet korcsolyát kölcsönözni, a táskákat pedig az értékmegőrző szekrényekben helyezhetjük el.

Jegyet venni a Zákonyi utcai, illetve a Vitorlás-téri jégpályán lehet, a fapalánkokkal védett jégfolyosóról szintén két helyen lehet majd lecsatlakozni.

Aki nem korcsolyával szeretne lejutni a vízparti sétányra, az a jégfolyosó felett kialakított gyalogos hídon teheti ezt meg a Vitorlás-térnél, de kisebb kerülővel a park, a vízpart és az épületek is mind megközelíthetők maradnak. A Vitorlás-téri buszmegálló ideiglenes megszűnik, a Halászkert étterem keleti oldalán lehet felszállni a járművekre. Autóval a Jókai utcáról az Écsy László utcán jobbra kanyarodva lehet majd tovább haladni, a Zákonyi utca felől átmenetileg zsákutca lesz.

A tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított Zákonyi utcai jégpálya a tervek szerint december 1-jén nyílik meg, a teljes jégpályarendszer várhatóan december közepétől január végéig várja a korcsolyázókat.

A teljes műjégpályára ezerhatszáz forintba kerül egy felnőtt belépő, a diákok ezeregyszáz forintért-, a három és tizennégy év közötti gyermekek nyolcszáz forintért korcsolyázhatnak. A füredi felnőtt lakosok kedvezményesen kilencszáz forintos áron használhatják a pályát, a füredi diákoknak hatszáz forintba kerül a korcsolyázás, a tizennégy éven aluli helyi lakosok pedig ezúttal is ingyenesen csúszkálhatnak. (A kedvezményes belépők árai a hétvégéken változnak.)

Amíg a balatoni nyitásra várunk, a budapesti Műjégen, melyet tavaly a világ legjobbjai közé választottak, már lehet korcsolyázni.

(Forrás: Balatonfüred, Infostart, képek: Unsplash, Getty Images)

korcsolyázás | balatonfüred | jégpálya | korcsolyapálya | korcsolya

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom