Sok külföldi szeretne nyaralót ezen a forgalmas üdülőhelyen, de a kormányzat ezt nem nézi jó szemmel

Idén a népszerű spanyol üdülőparadicsom, az Ibizát és Mallorcát is magában foglaló Baleár-szigetek ingatlanainak mintegy egyharmadát vették meg külföldi állampolgárok, akik közül sokan nem ott laknak.

A helyi önkormányzat pedig egyre kevésbé örül ennek a kiemelt érdeklődésnek,  mert ennek köszönhetően olyan mértékben nőttek a lakásárak, hogy az ingatlanok megfizethetetlenné váltak a helyieknek. Ezért aztán szeretnék visszaszorítani a nem spanyol állampolgárok vásárlásait,  de ez nem lesz egyszerű, úgyhogy a jogi lehetőségek vizsgálatára most munkacsoportot hoztak létre.

Míg a szigeteken ingatlant vásárló külföldiek aránya 35,1 százalék, országos átlagban ez mindössze  14,14 százalékot tesz ki, a különbség tehát jól látható a nyaralóhely javára.

A vevők elsősorban Nagy-Britanniából, Németországból és Skandináviából érkeznek.

Az uniós állampolgároknak valószínűleg nem lehet majd megtiltani a vásárlást, mivel ez ütközne a közös piacra valamint az emberek és a tőke szabad mozgására vonatkozó uniós jogszabályokkal, bár az igaz, hogy Dánia esetében találkozhatunk kivétellel, viszont a sajátos szabályozás már az ország csatlakozási szerződésében is szerepelt. A munkacsoportnak tehát nem lesz könnyű dolga, ha szabályozni akarja az ingatlanpiacot.

A Baleár-szigeteken mostanában több szigorítást is bevezettek, limitálják például a kiadható ágyak számát, és a tengerjáró hajók kikötésének témája is régóta terítéken van.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

ingatlanvásárlás | spanyolország | baleár-szigetek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom