Close
Megmondja a turistáknak a világ egyik keresettebb helye, hogy milyen ruhát vegyenek fel

Megmondja a turistáknak a világ egyik keresettebb helye, hogy milyen ruhát vegyenek fel

Bali sok turistát vonz, akik közül néhányan bajba is kerültek már, mert megszegték a sziget szabályait.

Mindezek elkerülése érdekében a világszerte népszerű turisztikai célpont vezetése a turisták öltözködésének szigorítását tervezi. Ezzel kapcsolatban új kampány is indul.

A Bali Turisztikai Hivatal elnöke, Ida Bagus Agung Partha Adnyana bejelentette, hogy óriásplakátokkal próbálják felhívni a látogatók figyelmét arra vonatkozóan, mit viseljenek egyes helyeken.

A lényeg az, hogy a turisták tartsák tiszteletben a balinéz kulturális szokásokat azzal, hogy jól és rendezetten öltözködnek, betartják a szabályokat, és nem tesznek illetlen dolgokat.

A hatóságok mintegy tíz óriásplakátot helyeznek el azokon a területeken, ahol a legtöbbször fordulnak elő szabályszegések. A turisztikai hivatal azt is tervezi, hogy a kampányba bevonja a közösségi média influenszereit és a turisztikai szakembereket.

Korábban már megírtuk, hogy Bali nem szeretne több motorbiciklist látni a csúcsok közelében, úgy vélik, a turisták csorbítják a hegyek szentségét. Mint Wayan Koster, a sziget kormányzója elmondta, magasrangú hindu vallási vezetők tilalmat javasolnak. A Mount Batur például, amely egy jelenleg is aktív vulkán, a sziget egyik legszentebb hegye, a hiedelem szerint Brahma lakhelye. Két órába kerül feljutni a tetejére, ahol több étterem és kilátópont a túrázók jutalma. Az emberek azonban a helyiek szerint nem mindig viselkednek megfelelően, ezért időről időre különböző szertartásokat rendeznek a környékbeliek, hogy megtisztítsák a hegyet a rossz szellemektől.

Bali csodálatos hely, hiszen mindenki számára akad ott valami egészen lehengerlő, de van néhány dolog, amit érdemes tudni, mielőtt utazást tervezünk oda, legyen szó borravalóról, közlekedési kultúráról vagy éppen az utcákon kóborló kutyákról.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

kampány | indonézia | turisták | öltözködés | szabályok

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom