Close
Megadóztatná a turistákat a magyarok egyik legkedvencebb úti célja is

Megadóztatná a turistákat a magyarok egyik legkedvencebb úti célja is

Bali ki akar törni a megfizethető nyaralási célpont szerepből és minőségibb turistákat vonzana be inkább.

Az elmúlt években az egyik legkedveltebb hellyé vált a gyönyörű sziget, amely egyre több szívet hódított meg – de milyen áron?

Miközben turisták milliói járják a kényes ökoszisztémának otthont adó szigetet, és kihasználják a megfizethető élet minden pillanatát, addig a kormány korlátozásokat vezetne be.

Az ország idegenforgalmi és kreatívgazdasági minisztere, Sandiago Uno elárulta, hogy idegenforgalmi adó bevezetésében gondolkodnak azért, hogy elejét vegyék a rakoncátlan turisták elszabadulásának, és annak a nem túl szívderítő folyamatnak is, hogy tiszteletlen viselkedésükkel a látogatók mennyire kellemetlen helyzetbe képesek hozni a helyieket. Szeretnék, ha Bali nem az olcsó tömegturizmus jelképe lenne és inkább a minőségi turisták felé tendálna.

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy Bali kormányzója bejelentette, meg fogják tiltani a turistáknak a motorbiciklik bérlését a szigeten. Eddig ugyanis a külföldiek érvényes papírok és bukósisak nélkül motoroztak, és felelőtlenül közlekedtek.

Az indonéz kormány az illegális munkavállalók ellen is fellépne, ami potenciálisan érintheti a digitális nomádokat. A tervezett szabályok azokat veszik célba, akik hamis indonéz személyi igazolványt használnak, vagy visszaélnek a tartózkodási és munkavállalási vízummal.

Bali csodálatos hely, hiszen mindenki számára akad ott valami egészen lehengerlő, de van néhány dolog, amit érdemes tudni, mielőtt utazást tervezünk oda, legyen szó borravalóról, közlekedési kultúráról vagy éppen az utcákon kóborló kutyákról.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

turisták | idegenforgalom | bali | indonézia | adó

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram