Close
Először nyitja meg a kapuit az a kastély, ahol elhunyt II. Erzsébet királynő

Először nyitja meg a kapuit az a kastély, ahol elhunyt II. Erzsébet királynő

A Balmoral kastély az uralkodó egyik otthona volt, ahol családjával – különösen nyaranta – sok időt töltött a királynő.

II. Erzsébet királynő szeptemberi halála előtt utolsó heteit, hónapjait kedvenc helyén, a Balmoral kastélyban töltötte. A híres, ötvenezer hektáros skót birtok azóta zárva tartott, hamarosan azonban ismét megnyitja kapuit, ez pedig

még III. Károly király május 6-i megkoronázása előtt megtörténhet.

A brit királyi család egykori otthona 1931 óta minden tavasszal és nyáron kitárja a kapuit a nagyközönség előtt, hogy szombatonként vezetett kirándulások keretében járhassák be a kerteket és a kiállításokat. A kastély nemrégiben a közösségi médiában osztotta meg, hogy

április elsejétől egy különleges fotókiállításnak ad majd otthont,

a főkapun kívül pedig bárki elhelyezheti az emlékezés virágait a néhai királynő tiszteletére.

Más hivatalos királyi rezidenciákkal ellentétben, amelyek a Crown Estate tulajdonában vannak, a Balmoral kastély egyike annak a két ingatlannak, amelyek II. Erzsébet királynő magántulajdonába tartoztak. A másik a norfolki Sandringham Estate.

A Balmoralt eredetileg Albert herceg és Viktória királynő vásárolta meg 1852-ben, majd később generációról generációra szállt.

Egy 2016-os dokumentumfilmben Eugenie hercegnő azt mondta a Balmoral kastélyról, ez a legszebb hely a földön, ahol a “nagyi” a legboldogabb.

A Balmoral kastély a 2023-ban április 1-től július 31-ig tart majd nyitva. A jegyek már elővételben, online is megvásárolhatók.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

kastély | Károly király | II. Erzsébet | Erzsébet királynő | Skócia

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mintha csak a táj emelte volna ki magából ezt a meseszép mexikói kőházat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram