Olyan dolgot tesz Károly király a kastéllyal, ahol Erzsébet királynő elhunyt, amire soha nem volt még példa

Július és augusztus között látogatható lesz a Balmoral kastély, a brit királyi család skóciai rezidenciája, ahol Erzsébet királynő utolsó napjait töltötte.

A brit királyi család skót nyaralóhelye, a Balmoral kastély 1855-ös elkészülte óta először nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy privát túrák keretében lehessen felfedezni a belső tereket. Azok, akik július 1. és augusztus 4. között ellátogatnak a kastélyba, megtekinthetik az uralkodó, Károly király és felesége, Kamilla által használt tereket és szobákat.

Mint ismert, Balmoral kertjében 1931 óta minden tavasszal tehetnek egy sétát az érdeklődők, korábban pedig a báltermet is megtekinthették, a privát helyiségek azonban idáig nem voltak látogathatók.

A Skót-felföldön található Balmoral a Sandringham kastély mellett Károly király személyes tulajdonát képezi. Az ingatlanokat II. Erzsébet 2022 szeptemberében bekövetkezett halálát követően örökölte meg. Köztudott, hogy a Balmoral kastély a néhai királynő egyik kedvenc helyének számított; Eugénia hercegnő egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, nagymamája ott volt a legboldogabb.

Úgy tudni, Károly is szeret ide elvonulni, különösen rajong a Balmoralt körülvevő dombokért és a friss levegőért, ami nélkül egész egyszerűen üresnek érzi magát.

(Forrás: Architectural Digiest, fotók: Getty)

II. Erzsébet | királynő | király | kastély | balmoral

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom