Close
A budapestihez hasonlóan a párizsi Beefbar is elég extravagáns lett

A budapestihez hasonlóan a párizsi Beefbar is elég extravagáns lett

Többek között Hongkong, Budapest és Monaco után nyolcadikként a francia fővárosban is nyílt egy Beefbar.

Itthon az extravagáns belsővel sokkoló, néhány méterre a 0 kilométerkőtől átadott Hotel Clarkban találkozhatunk az étterem különleges húsaival – a híres japán Kobe marhát magunk is megízlelhettük –, de a pürék, szuflék, saláták, előételek és streetfoodok is az erősségeik közé tartoznak.

A Beefbar belső építészete Emil Humbertet dicséri, világszerte ő felel az éttermeik dizájnjáért. Valamennyi egység különbözik a többitől, hiszen főként helyi inspirációból merítkezik (legyen az város vagy vidék), de a francia főváros Beefbarja mindegyiknél különlegesebb,

mert az 1800-as évek végének időszakába nyúlt vissza ihletért.

Pontosabban csak kihasználta az adottságokat a Humbert & Poyet dizájnerduó, hiszen az általuk tervezett étterem egy 19. századi átrium díszes paneljei között kelt életre.

A Champs Elysées közelében található The Fermette Marbeuf eredetileg 1898-ban nyitott, de a helyet csupán nyolcvan évvel később fedezték fel, mivel a második világháborúban inkább befalazták, csakhogy ne találjanak rá a nácik.

A páros a józanság és az excentricitás határán lavírozva játszott, miközben bőséges színekkel festette meg a Beefbar Parist, kiegészítve a központi helyiség már meglévő szecessziós vonulatait. Annak ellenére, hogy az épületet 1983-ban védetté nyilvánították, számos átalakítást kellett rajta végezni a rossz állapota miatt.

Az étteremet az olívazöld és sötétkék színben pompázó ülőalkalmatosságok uralják, kontrasztban a vörös bársonyszékekkel, melyek sárgarézzel szegélyezett asztalok körül pihennek. A falakra festett napraforgókkal és a faragott aranyoszlopokkal együtt tökéletes harmóniában várják a vendéget, aki a szomszédos smaragdcsempés, márványos bárban immáron magasabb asztalok mellett kék bőrszékben ülve lazíthat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Francis Amiand/Beefbar)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom