Close
A budapestihez hasonlóan a párizsi Beefbar is elég extravagáns lett

A budapestihez hasonlóan a párizsi Beefbar is elég extravagáns lett

Többek között Hongkong, Budapest és Monaco után nyolcadikként a francia fővárosban is nyílt egy Beefbar.

Itthon az extravagáns belsővel sokkoló, néhány méterre a 0 kilométerkőtől átadott Hotel Clarkban találkozhatunk az étterem különleges húsaival – a híres japán Kobe marhát magunk is megízlelhettük –, de a pürék, szuflék, saláták, előételek és streetfoodok is az erősségeik közé tartoznak.

A Beefbar belső építészete Emil Humbertet dicséri, világszerte ő felel az éttermeik dizájnjáért. Valamennyi egység különbözik a többitől, hiszen főként helyi inspirációból merítkezik (legyen az város vagy vidék), de a francia főváros Beefbarja mindegyiknél különlegesebb,

mert az 1800-as évek végének időszakába nyúlt vissza ihletért.

Pontosabban csak kihasználta az adottságokat a Humbert & Poyet dizájnerduó, hiszen az általuk tervezett étterem egy 19. századi átrium díszes paneljei között kelt életre.

A Champs Elysées közelében található The Fermette Marbeuf eredetileg 1898-ban nyitott, de a helyet csupán nyolcvan évvel később fedezték fel, mivel a második világháborúban inkább befalazták, csakhogy ne találjanak rá a nácik.

A páros a józanság és az excentricitás határán lavírozva játszott, miközben bőséges színekkel festette meg a Beefbar Parist, kiegészítve a központi helyiség már meglévő szecessziós vonulatait. Annak ellenére, hogy az épületet 1983-ban védetté nyilvánították, számos átalakítást kellett rajta végezni a rossz állapota miatt.

Az étteremet az olívazöld és sötétkék színben pompázó ülőalkalmatosságok uralják, kontrasztban a vörös bársonyszékekkel, melyek sárgarézzel szegélyezett asztalok körül pihennek. A falakra festett napraforgókkal és a faragott aranyoszlopokkal együtt tökéletes harmóniában várják a vendéget, aki a szomszédos smaragdcsempés, márványos bárban immáron magasabb asztalok mellett kék bőrszékben ülve lazíthat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Francis Amiand/Beefbar)

Close