Close
A budapestihez hasonlóan a párizsi Beefbar is elég extravagáns lett

A budapestihez hasonlóan a párizsi Beefbar is elég extravagáns lett

Többek között Hongkong, Budapest és Monaco után nyolcadikként a francia fővárosban is nyílt egy Beefbar.

Itthon az extravagáns belsővel sokkoló, néhány méterre a 0 kilométerkőtől átadott Hotel Clarkban találkozhatunk az étterem különleges húsaival – a híres japán Kobe marhát magunk is megízlelhettük –, de a pürék, szuflék, saláták, előételek és streetfoodok is az erősségeik közé tartoznak.

A Beefbar belső építészete Emil Humbertet dicséri, világszerte ő felel az éttermeik dizájnjáért. Valamennyi egység különbözik a többitől, hiszen főként helyi inspirációból merítkezik (legyen az város vagy vidék), de a francia főváros Beefbarja mindegyiknél különlegesebb,

mert az 1800-as évek végének időszakába nyúlt vissza ihletért.

Pontosabban csak kihasználta az adottságokat a Humbert & Poyet dizájnerduó, hiszen az általuk tervezett étterem egy 19. századi átrium díszes paneljei között kelt életre.

A Champs Elysées közelében található The Fermette Marbeuf eredetileg 1898-ban nyitott, de a helyet csupán nyolcvan évvel később fedezték fel, mivel a második világháborúban inkább befalazták, csakhogy ne találjanak rá a nácik.

A páros a józanság és az excentricitás határán lavírozva játszott, miközben bőséges színekkel festette meg a Beefbar Parist, kiegészítve a központi helyiség már meglévő szecessziós vonulatait. Annak ellenére, hogy az épületet 1983-ban védetté nyilvánították, számos átalakítást kellett rajta végezni a rossz állapota miatt.

Az étteremet az olívazöld és sötétkék színben pompázó ülőalkalmatosságok uralják, kontrasztban a vörös bársonyszékekkel, melyek sárgarézzel szegélyezett asztalok körül pihennek. A falakra festett napraforgókkal és a faragott aranyoszlopokkal együtt tökéletes harmóniában várják a vendéget, aki a szomszédos smaragdcsempés, márványos bárban immáron magasabb asztalok mellett kék bőrszékben ülve lazíthat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Francis Amiand/Beefbar)

beefbar | dizájn | párizs | Champs-Elysées | szecessziós

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram