Close
Bemutatjuk Izland ötmillió csillagos szállodáját

Bemutatjuk Izland ötmillió csillagos szállodáját

Nem mondunk újat azzal, hogy Izland minden pontján varázslatos. Gejzírek, vízesések, aurora borealis és még megannyi természeti csoda – minden egyes ott eltöltött másodpercet érdemes maximálisan kiélvezni. A 2016-ban megnyitott The Buubble Hotel minderre tökéletes helyszínnek tűnik.

Ott egészen biztosan nem marad le semmiről a vendég, merthogy nem a négy fal között, hanem egy átlátszó műanyag buborékban töltheti el az éjszakát. Nem kell például esténként felöltöznie és kimennie a szabadba, hogy megszámolhassa a csillagokat, gyönyörködjön a hóesésben, vagy az égen táncoló sarki fények megkapó látványában.

A hotel két helyszínen működik valamelyik izlandi erdő közepén, de a pontos koordinátákat igyekeznek a legtovább titokban tartani. Csupán a foglalás visszaigazolása után válnak publikussá. Az egyik környékén többek között a Gullfoss vízesés, vagy a Thingvellir Nemzeti Park látható, míg a másik közelében Izland leglátványosabb vízeséseiben és Reynisfjara híres fekete homokos strandjában lehet gyönyörködni.

Valamennyi helyszínen kilenc buborék üzemel, melyek egyenként két személy számára ideálisak.

Bár átlátszóak, de a privát szféra veszélybe kerülésétől vagy a szomszédok illetlen pillantásaitól nem kell tartani, ugyanis a buborékok messze helyezkednek el egymástól.

A Buubble-t csak “ötmillió csillagos szállodaként” emlegetik, mivel fényszennyezés hiányában tökéletesen látni az ágyból az égbolt minden pillanatát. Ugyan nem mondható luxuskategóriás szállásnak, de azért minden szükséges felszereléssel ellátták: franciaágyat, konyhát, fürdőt, tárolót, fűtést, lámpákat és még telefontöltőt is tartalmaz.

A hotelben pihenés gyakorlatilag tökéletesen visszaadja azt az élményt, mintha a buja, zöld erdő közepén a szabadban aludna el a vendég madárcsicsergés hangjai kíséretében, leszámítva persze, hogy nem kell olyan bosszantó dolgokkal foglalkoznia, mint a fütés hiánya vagy a földön alvás. Egy buborékos éjszaka ára 172 dollár, azaz nagyjából 52,000 forint.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Insider, Buuble Hotel)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom