Close
Bemutatjuk Izland ötmillió csillagos szállodáját

Bemutatjuk Izland ötmillió csillagos szállodáját

Nem mondunk újat azzal, hogy Izland minden pontján varázslatos. Gejzírek, vízesések, aurora borealis és még megannyi természeti csoda – minden egyes ott eltöltött másodpercet érdemes maximálisan kiélvezni. A 2016-ban megnyitott The Buubble Hotel minderre tökéletes helyszínnek tűnik.

Ott egészen biztosan nem marad le semmiről a vendég, merthogy nem a négy fal között, hanem egy átlátszó műanyag buborékban töltheti el az éjszakát. Nem kell például esténként felöltöznie és kimennie a szabadba, hogy megszámolhassa a csillagokat, gyönyörködjön a hóesésben, vagy az égen táncoló sarki fények megkapó látványában.

A hotel két helyszínen működik valamelyik izlandi erdő közepén, de a pontos koordinátákat igyekeznek a legtovább titokban tartani. Csupán a foglalás visszaigazolása után válnak publikussá. Az egyik környékén többek között a Gullfoss vízesés és a Thingvellir Nemzeti Park látható, míg a másik közelében Izland leglátványosabb vízeséseiben és Reynisfjara híres fekete homokos strandjában lehet gyönyörködni.

Valamennyi helyszínen kilenc buborék üzemel, melyek egyenként két személy számára ideálisak.

Bár átlátszóak, de a privát szféra veszélybe kerülésétől vagy a szomszédok illetlen pillantásaitól nem kell tartani, ugyanis a buborékok messze helyezkednek el egymástól.

A Buubble-t csak “ötmillió csillagos szállodaként” emlegetik, mivel fényszennyezés hiányában tökéletesen látni az ágyból az égbolt minden pillanatát. Ugyan nem mondható luxuskategóriás szállásnak, de azért minden szükséges felszereléssel ellátták: franciaágyat, konyhát, fürdőt, tárolót, fűtést, lámpákat és még telefontöltőt is tartalmaz.

A hotelben pihenés gyakorlatilag tökéletesen visszaadja azt az élményt, mintha a buja, zöld erdő közepén a szabadban aludna el a vendég madárcsicsergés hangjai kíséretében, leszámítva persze, hogy nem kell olyan bosszantó dolgokkal foglalkoznia, mint a fűtés hiánya vagy a földön alvás. Egy buborékos éjszaka ára 172 dollár, azaz nagyjából 52 ezer forint.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Insider, Buuble Hotel)

buborék | sarki fény | The Buubble Hotel | élmény | izland

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram