Close
Nem lehet utcára menni az eddigi legerősebb Lamborghinivel

Nem lehet utcára menni az eddigi legerősebb Lamborghinivel

Versenypályás száguldásra szánják.

Bemutatta a Lamborghini az Essenza SCV12-t, amely a gyár történetének legerősebb szívómotorját kapta meg. Stefano Domenicali elnök-vezérigazgató nem fukarkodott a magasztos jelzőkkel az autóval kapcsolatban, szerinte az a létező legtisztább pályaélményt adja, továbbá tökéletes elegye a sportautógyártói hozzáállásuknak és a motorsportok iránti szenvedélyüknek.

A kizárólag zárt versenypályára megálmodott Essenza SCV12 V12-es motorja 830 lóerős, a brutális teljesítmény a hatfokozatú váltón keresztül csupán a hátsó kerekekre terhelődik. A karbonszálas anyagok használatának köszönhetően olyan könnyű, hogy minden egyes kilogrammjára 1,66 lóerő jut.

Csupán negyven darabot gyártanak a verseny prototípusok által ihletett hiperautóból, melynek vásárlói különleges eseményekre meghívót kapva egzotikus versenypályákon tesztelhetik új kedvencüket,

amelyet egyébként igény esetén egy hangárban is tárolhatnak és webkamerán keresztül megfigyelhetnek.

A szinte minden tekintetben versenyautókat idéző, rikító zöld színben érkező Essenza SCV12 árát egyelőre nem árulta el a gyártó.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wheelsage)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom