Close
Nem lehet utcára menni az eddigi legerősebb Lamborghinivel

Nem lehet utcára menni az eddigi legerősebb Lamborghinivel

Versenypályás száguldásra szánják.

Bemutatta a Lamborghini az Essenza SCV12-t, amely a gyár történetének legerősebb szívómotorját kapta meg. Stefano Domenicali elnök-vezérigazgató nem fukarkodott a magasztos jelzőkkel az autóval kapcsolatban, szerinte az a létező legtisztább pályaélményt adja, továbbá tökéletes elegye a sportautógyártói hozzáállásuknak és a motorsportok iránti szenvedélyüknek.

A kizárólag zárt versenypályára megálmodott Essenza SCV12 V12-es motorja 830 lóerős, a brutális teljesítmény a hatfokozatú váltón keresztül csupán a hátsó kerekekre terhelődik. A karbonszálas anyagok használatának köszönhetően olyan könnyű, hogy minden egyes kilogrammjára 1,66 lóerő jut.

Csupán negyven darabot gyártanak a verseny prototípusok által ihletett hiperautóból, melynek vásárlói különleges eseményekre meghívót kapva egzotikus versenypályákon tesztelhetik új kedvencüket,

amelyet egyébként igény esetén egy hangárban is tárolhatnak és webkamerán keresztül megfigyelhetnek.

A szinte minden tekintetben versenyautókat idéző, rikító zöld színben érkező Essenza SCV12 árát egyelőre nem árulta el a gyártó.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wheelsage)

olasz | hiperautó | bemutatták | versenyautó | új

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram