Close
Mutatunk egy ritka Lamborghinit, amiért nagyjából kétmilliárd forintot fog valaki fizetni

Mutatunk egy ritka Lamborghinit, amiért nagyjából kétmilliárd forintot fog valaki fizetni

Lehet licitálni a világ egyik legkülönlegesebb autójára.

2013-ban készült néhány modell a Lamborghini Venenóból, melyet bő hat évvel ezelőtt a genfi autószalonon csodálhatott meg a közönség.

Az exkluzív autóból mindössze három darabot gyártottak akkoriban, de aztán egy évvel később összeszereltek még egy kilenc példányból álló miniszériát – immáron roadster változatban.

A meglehetősen extrém vonalú autó a Lamborghini alapításának ötvenedik évfordulóján gurult ki a garázsból. Az Aventadoron alapuló, viszont eltérő formájú és szénszálas karosszériát kapott – no meg egy masszívabb motort, amely egy 6,5 literes, 750 lóerős V12-es. Valamivel kevesebbet nyom az autó, mint elődje (1490 kg), többek között ezért is nagyobb a végsebessége (355 km/h), nulláról százra 2,9 másodperc alatt gyorsul.

Az elegáns matt fekete festést itt-ott zöld csíkokkal bolondították meg, az ülések is ebben a színben tündökölnek.

Tulajdonosa (a szaúdi király család) nem igazán hajtotta túl a Lamborghini Veneno LP750–4 Roadster néven anyakönyvezett modellt, csupán négyszázötven kilométert rakott bele.

Annak idején 3,3 millió eurót utalt át érte, az RM Sotheby’s párizsi aukcióján viszont sokkal nagyobb összeget kell bemondanunk, ha magunkénak szeretnénk tudni a kilencből a második sorszámot viselő szuperautót.

Várhatóan ötmillió euró körüli összegért (azaz nagyjából 1,8 milliárd forintért) kel majd el a februári árverésen.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: wheelsage.org)

licit | lamborghini | Lamborghini Veneno | roadster | ritka

FOLYTASD EZZEL

A Peugeot, ami drágább volt, mint egy Jaguar

Olyan a Dacia új koncepcióautója, mintha egy disztópikus sci-fi filmből gurult volna ki

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom