Close
A világ egyik legboldogabb országa 60 év után megnyitja legszentebb túraútvonalát

A világ egyik legboldogabb országa 60 év után megnyitja legszentebb túraútvonalát

Bhután teljes hosszán végigsétálhatunk a négyszáz kilométer hosszú, réteken, erdőkön és hegyeken át vezető útvonalon.

A mögöttünk hagyott két gyötrelmes év után határozottan ránk férne egy kis felfrissülés.

Bár nem egyszerű megvalósítani, de álmodjunk nagyot:  egy életre szóló bhutáni kalandozás lehet erre az egyik legjobb opció.

Az ázsiai országot egyes tanulmányok folyamatosan a világ egyik legboldogabb országának tartják, ami részben annak köszönhető, hogy a háborúktól sújtott térségben elkerülte a konfliktusokat, valamint bőkezű szociális hálóval rendelkezik, amely magában foglalja az általános egészségügyi ellátást is.

És akkor még nem beszéltünk a lenyűgöző természeti adottságokról, valamint a vadvilágáról (melyre átfogó természetvédelmi program vigyáz).

A szépséges országban most újra megnyitották az epikus Trans Bhutan Trail-t, ami ezt megelőzően hatvan évig volt lezárva.

A négyszáz kilométer hosszú túraútvonal egykoron vélhetően a Selyemút részének számított, amely megkönnyítette az Ázsián átívelő kereskedelmet. A tizenhatodik században Bhután és Tibet közötti utazáshoz használták, az 1960-as években azonban már a jobb minőségű utak kerültek előtérbe, az ösvény állapota pedig jelentősen leromlott.

A Bhután nyugati végében található Haa-t a keleti felében megbújó Trashiganggal összekötő útvonal restaurálása évek óta tartott. Ennek befejeztével mostantól a vállalkozó szelleműek újra végigsétálhatnak az egész országon. Egyes utazási utazási irodák, például a G Adventures már gőzerővel szervezik is a kalandtúrákat a híres útvonal mentén.

A tizenkét napos túrázás során rengeteg gyönyörű tájat, erdőket, réteket, hegyeket és egy rakás hegyi erődítményt érintenek a résztvevők. A G Adventures által szervezett utak ára fejenként háromezer font (kb. 1,3 millió forint) körül kezdődik.

Ennek az új, több mint kétezer kilométeres útvonalnak köszönhetően pedig sosem volt ennyire könnyű Észtország, Lettország és Litvánia között kirándulni.

(Forrás: Time Out, fotók: Getty Images)

ország | újra | megnyitott | kaland | túra

FOLYTASD EZZEL

Öt kötelező kellék, ami nélkül ma már nem lehet utazni

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram