A Condé Nast Traveller megkérdezte az olvasóit, hogy szerintük hol lehet a legjobbakat enni.
Válaszul pedig Bolognát kapta, mely annak az Emilia-Romagna tartománynak a székhelye, amelytől a balzsamecetet, a mortadellát, a parmezán sajtot és a pármai sonkát is kaptuk, és ahol először készült lasagne, valamint tortellini-leves.
Bolognában mindent megtalálunk, amihez egy hamisítatlan olasz gasztrokalandhoz szükségünk van: a helyiek titkos rejtekhelyeitől a friss zöldségpiacokon át a Michelin-csillagig.
Ha eposzi lasagnét ennénk, térjünk be a Tratorria da Me-be, de ínycsiklandóan készítik a tradicionális tésztaételeket a Trattoria Bertozziban is, tengeri ételeket pedig a Bib Gourmand minősítéssel rendelkező Osteria Bartoliniben érdemes kóstolni.
A város Michelin-csillagos étterme a freskókkal díszített I Portici, mely a Teatro Edennek, a város első zenés kávéházának épületében található.
Ha ezek után kedvet kaptál egy lasagnéhez, kipróbálhatod az ősz ízeivel is, ha pedig az olasz éttermeket céloznád meg, adunk néhány tippet, amelyekkel elkerülheted a turistacsapdákat.
(Forrás: TimeOut, Condé Nast Traveller, képek: Unsplash, Getty Images)
bologna | olaszország | emilia romagna | lasagne | tésztaétel
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!