Brad Pitt szobrászként debütál, ebben az európai múzeumban mutatja be először az alkotásait

Brad Pitt a tamperei Sara Hildén Művészeti Múzeumban mutatja be először nyilvánosan a szobrait Nick Cave zenész és Thomas Houseago szobrász társaságában a We (Mi) című kiállításon, amely január 15-ig látható.

A múzeumban a színész kilenc alkotását lehet megnézni, melyek között találunk egy átlátszó szilikonból öntött és golyóval átlőtt házformát, és kiállítják a művész első szobrát is, a 2017-ben készült House A Go Go-t, ami egy 46 centi magas, fakéregből ragasztószalag segítségével készült miniatűr ház.

A legnagyobb darabok közé tartozik az a koporsóra hasonlító bronzdoboz, amely különböző szögekből áttörni próbáló kezeket, lábakat és arcokat ábrázol, és az a 2020-as, falra akasztható, gipszből készült kép, amelyen nyolc alak fog egymásra fegyvert, és a címe Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time (Amikor rád céloztam, magamat láttam, de ezúttal késő volt).

Pitt állítólag 2017-es, viharos válása után kezdett agyagozni,

és annyira komolyan veszi ezt a témát, hogy stúdiót is kialakított Los Angeles-i otthonában, ahová Leonardo DiCapriót is meghívta a Volt egyszer egy...Hollywood forgatása közben, hogy „közös szerelmük, a kerámia mentén barátkozzanak“.

Mint a színész a megnyitón elmondta,

az alkotás neki az önreflexióról szól, olyan, mint egy radikális „énleltár“.

Mint hozzátette, ilyenkor „brutálisan őszinte“ magával, és számot vet azokkal az emberekkel, akiket esetleg megbántott, és azokkal a pillanatokkal, amikor valamit rosszul csinált.

Thomas Houseago festménye

Nick Cave szintén a szobraival debütál, tizenhét mázas kerámiát mutat be, amelyek az Ördög életének állomásait reprezentálják az ártatlanságtól a tapasztalatokon keresztül a halandósággal való szembesülésig. Mindkét alkotó Thomas Houseago brit szobrász látomásos művészetével lép párbeszédbe.

Azt, hogy mennyire nem idegen a hollywoodi színészektől a képzőművészet, nemrég bizonyította egy másik híresség, aki a Sotheby's Contemporary Curated Auctions sorozatának a következő állomásához válogatta össze a műveket, melyek között történetesen egy Houseago-szobor is szerepel.

(Forrás: The Art Newspaper, képek: Sara Hildén Art Museum, Sara Hildén Art Museum/Facebook, Wikimedia Commons) 

tampere | kiállítás | szobor | finnország | brad pitt

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom