Így változott tavaly a ferihegyi reptér forgalma: ebből az országból utaztak a legtöbben

A márciusi vendégéjszakák mellett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér tavalyi utasforgalmáról is közzétette adatait a a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Eszerint tavaly húsz százalékkal, 14,6 millióra nőtt a forgalom, így az év végére elérte a 2019-es rekordév kilencvenegy százalékát. Az éves forgalom a 2020-as mélyponthoz képest 281 százalékkal emelkedett tavaly.

Az induló és érkező járatok száma 9,6 százalékkal, 108 068-ra nőtt 2023-ban.

Az európai utasforgalom 12,814 millió főt ért el, amely éves szinten 17,4 százalékos emelkedés 2022-hez képest. Tavaly 1,973 millió brit utas fordult meg a repülőtéren, ők voltak a legtöbben, majd az olaszok (1,600 millió) és a németek (1,503 millió) következtek. Az ázsiai országokból érkező utasforgalom tavaly negyvennyolc százalékkal, 1,567 millió főre emelkedett. A teherforgalom tavaly 6,7 százalékkal, 142 762 tonnára nőtt Budapesten.

Ezek most a világ legforgalmasabb repterei, és ha te is útnak indulsz, n ekövesd el ezt a hat reptéri hibát.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

budapest airport | repülőtér | ferihegy | liszt ferenc nemzetközi repülőtár | reptér

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom