Érdekesen alakulnak a budapesti albérletárak, már nem a belváros a legdrágább

Az albérletpiacon áprilisban és májusban is folytatódott a drágulás, a KSH–ingatlan.com lakbérindex szerint Budapesten az országos átlagot is meghaladja az áremelkedés.

Míg országos szinten 0,7 százalékos, Budapesten 1,8 százalékos az emelkedés az előző hónaphoz képest. Az egy évvel korábbihoz képest ugyanakkor májusban már csaknem húsz százalékkal kell többet fizetni egy átlagos kiadó lakásért a fővárosban, mint egy éve.

Tavaly ilyenkor Budapesten 180 ezer forint volt az átlagos lakbér, idén májusban viszont már 225 ezer.

Budapesten a kerületek között is nagyok a különbségek, már nem az V., hanem a II. kerületben lehet a legdrágábban lakást bérelni.Utóbbi kerületben már 330 ezer forint az átlagos lakbér, míg előbbiben „csak”  324 ezer forint.

Kitűnik továbbá az I. kerület a 280 ezer forintos, illetve a VI., XII. és XXII. kerület a 250 ezer forintos átlagárukkal. A legolcsóbb kerületek közé a XVII., a XIX. és XXIII. tartozik, ahol 148 ezer, 145 ezer és 138 ezer forint az átlagár.

A megyeszékhelyek közül a legdrágább Veszprém, Szombathely, Tatabánya, Székesfehérvár és Debrecen 150-175 ezer forintos átlagos bérleti díjjal. A legolcsóbb vármegyeszékhelyek Szekszárd, Kaposvár, Miskolc, Békéscsaba és Salgótarján. Ezekben a városokban 90-110 ezer forint lakbért kértek el átlagosan május közepén.

Egyes városokban egészen felháborító bérleti díjakkal lehet találkozni, de olyan helyek is vannak a világon, ahol megfizethető lakásokkal várják az odaköltözőket.

(Forrás: Infostart, képek: Unsplash)

bérlet | bérleti díj | albérlet | magyarország | árak

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom