Újabb szakasszal bővült a Budapest-Balaton bicikliút

Szűk másfél hónapja, június 17-én készült el az első szakasz a főváros és Etyek között, most pedig újabb utat avattak.

Így már egészen a Velencei-tóig el lehet jutni biciklivel. Az útvonal teljes, 108,2 kilométeres hosszából az Etyek–Velence szakasz 32,6 kilométert tesz ki, ez magában foglalja a már korábban meglévő, 2,9 kilométer hosszú kerékpárutat Gyúró és Tordas között.

A hazai forrásból megvalósuló kivitelezés két rész-szakaszban történt: az Etyek−Todas szakaszon a Colas Út Zrt., a Tordas−Velence szakaszon a Swietelsky Magyarország Kft. dolgozott, összesen nettó 2,7 milliárd forint értékben.

Az útvonal mentén több pihenőhelyet is kialakítottak, Pázmándon a Bágyom-ér felett pedig egy 6 méteres kerékpáros híd épült.

A szakasz Velence lakott területén éri el a Velencei-tavat és az Enyedi utcában csatlakozik a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal következő, Velence-Székesfehérvár szakaszához, egyúttal a Velencei-tó körüli kerékpárúthoz.

Ezen az öt epikus európai kerékpárúton is nagy élmény végigtekerni, itt pedig megismerhetsz valakit, aki valóban bejárta két keréken a fél kontinenst.

(Forrás: Magyar Építők, képek: Unsplash, Getty Images)

kerékpár | bicikli | velencei tó | Budapest-Balaton kerékpárút | bicikliút

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom