Nagyon irigyelnénk ezt a nyilvános vécét, ha nem éppen Budapesten lenne

Kiss Miklós legújabb projektje Budapestre csempészett public art, méghozzá olyan szubzsánerben, ami itthon eddig nagyon hiányott: a nyilvános vécék sajátos kategóriájában.

Nyilvános vécéből sok különlegeset láttunk már, elsősorban a Távol-Kelet erős ebben, nemrég például egy kínai bevásárlóközponté lett a világ legszebbje a műfajban, de Tokiót is teleszórták az olimpia előtt dizájn közvécével, még a világ egyik legjobb építésze, Kengo Kuma is tervezett. Vagy említhetnénk a norvég beülőst, ahonnan a sarki fény látványa élvezhető. De most Budapest is elkezdte behozni a lemaradását, a jelige

PUBLIC x ART x TOILET

azaz a nyilvános vécé és a művészet találkozása, méghozzá Kiss Miklós (vagyis kissmiklós) unikális látásmódjában.

Az összművészeti projektben kissmiklós tervezte meg a koncepciót, a funkciót, a belsőépítészetet és a grafikákat, a saját művészeti munkáit egy ütős, popos élménnyé desztillálva. Na és persze kissmiklós nem lenne kissmiklós, ha nem csavart volna még egyet a projekten:

az art toilet mellett art shop és art gallery is készült, így állt össze a POP&ROLL koncepció.

Ebből az art shop az, ami, a galériában pedig kortárs művészek időszaki kiállításai lesznek majd láthatóak.

 

Az alap pedig ugyebár az art toilet: húsz, saját világgal rendelkező közvécé, közel száz, a neo-pop art stíluselemeit felvonultató artworkkel. Művészet, dizájn, pop és art, no meg a nagyon is emberi szükségleteket kielégítő funkció ötvöződik a belső térben, ahol a terek és a műalkotások köztéri műalkotásként egyesülnek.

Az építészetben Kárpáti Fanni, a 3D-s szobrokban Nagy Kovács Ferenc segített kissmiklósnak, a fotókat Sarah Eszternek és Herendi Dánielnek köszönhetjük.

POP&ROLL

Helyszín: 1051, Budapest, Dorottya utca 6.
Ha mindhárom egységet egyben szeretnéd látni: szerda - vasárnap, 11.00-18.00

kiss miklós | nyilvános wc | public art

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom