Close
A foci és a divat után a bútorokért is Milánóba kell menni: jön a Salone del Mobile

A foci és a divat után a bútorokért is Milánóba kell menni: jön a Salone del Mobile

Télen a Fashion Week alatt divatőrültekkel telik meg Milánó, tavasszal meg a bútorokért rajongók veszik be a pulzáló észak-olasz várost. Április közepén rendezik ugyanis a világ talán leghíresebb nemzetközi bútorkiállítását, a Salone del Mobile Milanót.

Ha kreativitásról van szó, Olaszország ipari fellegvárainak egyikére mindig lehet számítani. Milánó adott már otthont expónak, az említett divathét ugye a szcéna egyik legfontosabb találkozójának számít minden évben, mint ahogy a rendre tavasszal érkező formatervezési és lakberendezési főeseményre is sokan utaznak Lombardia székhelyére.

Az 1961-ben alapított bútorszalon hosszú évek óta rengeteg érdeklődőt vonz, nem csupán Európából.

Ahogy az egy ekkora volumenű kiállítástól elvárható, a legismertebb lakberendezőkkel és dizájnerekkel kooperáló híres-neves gyártók valamennyi alkalommal újdonságokkal érkeznek Milánóba.

A Fiera Milano kongresszusi központba beköltöző rendezvényen huszonnégy pavilonban helyezik el az izgalmas és egyedi berendezési tárgyakat, a kanapéktól kezdve a foteleken és a székeken át egészen a legkülönösebb világítástechnikai berendezésekig.

Az április 17-től 22-éig tartó Salone del Mobile Milanóban kétezernél is több, harmadrészt külföldi kiállító prezentálja a termékeit az összesen kétszázezer négyzetméternyi területen.

A majdnem egy hétig látogatható bútorszalon show-t az elmúlt évben százhatvanöt országból közel 350 ezren keresték fel, nagyjából hasonló tömegre lehet számítani 2018-ban is.

Három fő kategóriába osztották be a kiállított tárgyakat: a modern és a dizájnos berendezések mellett helyet kapnak a klasszikus vonalat képviselők is.

Láthatunk irodába és tárgyalóterembe illő bútorokat, konyhába és fürdőszobába passzoló, trendkövető és -diktáló elemeket, de a tervezők bepillantást engednek a jövő garnitúráiba is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: salonemilano.it)

FOLYTASD EZZEL
A föld és ég közötti lebegést érezheted ebben az extravagáns medencében
Sanghaj legújabb könyvesboltja bőven túlmutat önmagán
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom