Close
A foci és a divat után a bútorokért is Milánóba kell menni: jön a Salone del Mobile

A foci és a divat után a bútorokért is Milánóba kell menni: jön a Salone del Mobile

Télen a Fashion Week alatt divatőrültekkel telik meg Milánó, tavasszal meg a bútorokért rajongók veszik be a pulzáló észak-olasz várost. Április közepén rendezik ugyanis a világ talán leghíresebb nemzetközi bútorkiállítását, a Salone del Mobile Milanót.

Ha kreativitásról van szó, Olaszország ipari fellegvárainak egyikére mindig lehet számítani. Milánó adott már otthont expónak, az említett divathét ugye a szcéna egyik legfontosabb találkozójának számít minden évben, mint ahogy a rendre tavasszal érkező formatervezési és lakberendezési főeseményre is sokan utaznak Lombardia székhelyére.

Az 1961-ben alapított bútorszalon hosszú évek óta rengeteg érdeklődőt vonz, nem csupán Európából.

Ahogy az egy ekkora volumenű kiállítástól elvárható, a legismertebb lakberendezőkkel és dizájnerekkel kooperáló híres-neves gyártók valamennyi alkalommal újdonságokkal érkeznek Milánóba.

A Fiera Milano kongresszusi központba beköltöző rendezvényen huszonnégy pavilonban helyezik el az izgalmas és egyedi berendezési tárgyakat, a kanapéktól kezdve a foteleken és a székeken át egészen a legkülönösebb világítástechnikai berendezésekig.

Az április 17-től 22-éig tartó Salone del Mobile Milanóban kétezernél is több, harmadrészt külföldi kiállító prezentálja a termékeit az összesen kétszázezer négyzetméternyi területen.

A majdnem egy hétig látogatható bútorszalon show-t az elmúlt évben százhatvanöt országból közel 350 ezren keresték fel, nagyjából hasonló tömegre lehet számítani 2018-ban is.

Három fő kategóriába osztották be a kiállított tárgyakat: a modern és a dizájnos berendezések mellett helyet kapnak a klasszikus vonalat képviselők is.

Láthatunk irodába és tárgyalóterembe illő bútorokat, konyhába és fürdőszobába passzoló, trendkövető és -diktáló elemeket, de a tervezők bepillantást engednek a jövő garnitúráiba is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: salonemilano.it)

lakberendezés | kiállítás | milánó | salone del mobile | bútor

FOLYTASD EZZEL

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram