Close
A foci és a divat után a bútorokért is Milánóba kell menni: jön a Salone del Mobile

A foci és a divat után a bútorokért is Milánóba kell menni: jön a Salone del Mobile

Télen a Fashion Week alatt divatőrültekkel telik meg Milánó, tavasszal meg a bútorokért rajongók veszik be a pulzáló észak-olasz várost. Április közepén rendezik ugyanis a világ talán leghíresebb nemzetközi bútorkiállítását, a Salone del Mobile Milanót.

Ha kreativitásról van szó, Olaszország ipari fellegvárainak egyikére mindig lehet számítani. Milánó adott már otthont expónak, az említett divathét ugye a szcéna egyik legfontosabb találkozójának számít minden évben, mint ahogy a rendre tavasszal érkező formatervezési és lakberendezési főeseményre is sokan utaznak Lombardia székhelyére.

Az 1961-ben alapított bútorszalon hosszú évek óta rengeteg érdeklődőt vonz, nem csupán Európából.

Ahogy az egy ekkora volumenű kiállítástól elvárható, a legismertebb lakberendezőkkel és dizájnerekkel kooperáló híres-neves gyártók valamennyi alkalommal újdonságokkal érkeznek Milánóba.

A Fiera Milano kongresszusi központba beköltöző rendezvényen huszonnégy pavilonban helyezik el az izgalmas és egyedi berendezési tárgyakat, a kanapéktól kezdve a foteleken és a székeken át egészen a legkülönösebb világítástechnikai berendezésekig.

Az április 17-től 22-éig tartó Salone del Mobile Milanóban kétezernél is több, harmadrészt külföldi kiállító prezentálja a termékeit az összesen kétszázezer négyzetméternyi területen.

A majdnem egy hétig látogatható bútorszalon show-t az elmúlt évben százhatvanöt országból közel 350 ezren keresték fel, nagyjából hasonló tömegre lehet számítani 2018-ban is.

Három fő kategóriába osztották be a kiállított tárgyakat: a modern és a dizájnos berendezések mellett helyet kapnak a klasszikus vonalat képviselők is.

Láthatunk irodába és tárgyalóterembe illő bútorokat, konyhába és fürdőszobába passzoló, trendkövető és -diktáló elemeket, de a tervezők bepillantást engednek a jövő garnitúráiba is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: salonemilano.it)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom