Close
Nagyszerű variációkat mutatunk caprese salátára

Nagyszerű variációkat mutatunk caprese salátára

A caprese a világ legegyszerűbb salátája, hiszen friss paradicsomon, mozzarellán, bazsalikomlevélen, egy kevés balzsameceten és olívaolajon kívül másra nincs is szükség hozzá. Érdemes azonban egy kicsit variálni az elkészítését, hiszen így még tartalmasabb, főfogásnak is beillő ételeket kaphatunk.

Tésztával

Spirálozott cukkinivel vagy spagettitésztával is felturbózható az olaszok kedvenc salátája.

Ebben az esetben azonban érdemes a paradicsomot kissé megsütni olívaolajon, majd összeforgatni a tésztával, belekeverni a tépett bazsalikomot és a mozzarellát, hogy az picit megolvadjon.

Omlettbe töltve

A tökéletes reggelihez tojásra, friss zöldségekre és fehérjére van szükség.  Mindez megtalálható az omlettben, ha az elkészült sült tojásba paradicsomot, mozzarellát és bazsalikomot töltünk.

Ráadásul a forró omlett – miközben átöleli a caprese salátát – kellemesen meg is olvasztja a sajtot, így az még krémesebb, lágyabb lesz.

Gyümölccsel kiegészítve

Az idénygyümölcsök tökéletes társai lehetnek a caprese salátának, hiszen a savanykás ízvilágot az édeskés aromákkal ellensúlyozzák.

Általában fügét szokás társítani hozzá, de mézédes magyar eprekkel sem tudunk mellényúlni. Ha pedig a nyári időszakban kívánjuk majd meg, dinnyével párosítva maximális felfrissülést biztosíthat.

Az étkezés nemcsak létszükséglet az olaszok számára, hanem rituálé is. Az első eszpresszótól az utolsó digestivóig mindenre odafigyelnek. Életstílusukat azonban bárki ellesheti.

(Fotók: Getty Images)

olasz | saláta | recept | sajt | tészta

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram