A caprese a világ legegyszerűbb salátája, hiszen friss paradicsomon, mozzarellán, bazsalikomlevélen, egy kevés balzsameceten és olívaolajon kívül másra nincs is szükség hozzá. Érdemes azonban egy kicsit variálni az elkészítését, hiszen így még tartalmasabb, főfogásnak is beillő ételeket kaphatunk.
Tésztával
Spirálozott cukkinivel vagy spagettitésztával is felturbózható az olaszok kedvenc salátája.
Ebben az esetben azonban érdemes a paradicsomot kissé megsütni olívaolajon, majd összeforgatni a tésztával, belekeverni a tépett bazsalikomot és a mozzarellát, hogy az picit megolvadjon.
Omlettbe töltve
A tökéletes reggelihez tojásra, friss zöldségekre és fehérjére van szükség. Mindez megtalálható az omlettben, ha az elkészült sült tojásba paradicsomot, mozzarellát és bazsalikomot töltünk.
Ráadásul a forró omlett – miközben átöleli a caprese salátát – kellemesen meg is olvasztja a sajtot, így az még krémesebb, lágyabb lesz.
Gyümölccsel kiegészítve
Az idénygyümölcsök tökéletes társai lehetnek a caprese salátának, hiszen a savanykás ízvilágot az édeskés aromákkal ellensúlyozzák.
Általában fügét szokás társítani hozzá, de mézédes magyar eprekkel sem tudunk mellényúlni. Ha pedig a nyári időszakban kívánjuk majd meg, dinnyével párosítva maximális felfrissülést biztosíthat.
Az étkezés nemcsak létszükséglet az olaszok számára, hanem rituálé is. Az első eszpresszótól az utolsó digestivóig mindenre odafigyelnek. Életstílusukat azonban bárki ellesheti.
(Fotók: Getty Images)
saláta | tészta | sajt | olasz | konyha | recept
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!