Drámai átalakítás után újra megnyitja a 2-es terminált a Changi reptér

Három és fél éves, hatalmas bővítési projekt után nyílik meg a terminál, és szebb, mint új korában.

Az eredeti terminálépülethez mintegy huszonegyezer négyzetmétert csatoltak, melynek uralkodó tematikája a természet. Az egyik fő attrakció az indulási csarnokban található, tizennégy méter magas, digitális Csodavízesés, vagyis Wonderfall, melyet függőleges kert és "megalitikus" sziklák vesznek körül.

 

Helyet kapott ott emellett egy Dreamscape nevű kert, amelyben a növényeket a napszaktól függően változó "digitális égbolt" világítja meg más és más színnel.

A retrorajongókat szólítja meg a Flap Pixet installáció, amely az egykor a retreken megszokott, osztott szárnyú információs táblákból merít ihletet.

Az új boltok és éttermek között találjuk például a kétszintes Lotte Duty Free italboltot saját robotpultossal, a bárpult felett pedig egy harminc méteres LED-gyűrű található, amely a tóban tükröződő Holdat ábrázolja. Az installáció egy nyolcadik századi kínai költő, Li Paj  Egyedül iszom a hold alatt című versének képeit idézi.

Új boltok és éttermek nyitottak a terminálon

A felső szinten található a Li Paj erdeje, ami valójában egy luxustársalgó, ahol tizennyolcféle whisky közül választhatunk. Van ott egy intelligens szelfitükör is, amelyben híres K-pop művészekkel lehet fotózkodni.

A Gourmet Garden étteremből a repülőtér előcsarnokára látni, miközben a szingapúri ízek világában merülhetünk el.

A Changin nagyon jól el lehet tölteni a várakozási időt, de elindulhatunk a környék felfedezésére is.

(Forrás: CNN, képek: Changi Airport, Changi Airport/Facebook)

changi | megnyitás | reptér | szingapúr | felújítás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom