Az oroszok első számú menekülőhelye is bekeményít december 1-től

A ciprusi hatóságok bejelentették, hogy az ország eltörli a turistavízumért folyamodó orosz állampolgárok könnyített eljárását.

A ciprusi külügyminisztérium tájékoztatása szerint az ország 2022. december 1-től díjat számít fel a turistavízumot kérő oroszoknak, amelynek mértéke tizennyolc éven felüliek esetében nyolcvan, hat és tizenkét év közöttiek esetében pedig negyven euró.

Ciprus ezen döntése az Európa Tanács által elfogadott vízumkönnyítési megállapodás teljes felfüggesztését jelenti. Az elfogadott határozat értelmében – amely hivatalosan 2022. szeptember 12-én lépett hatályba –, az oroszok vízumkérelmezési díja harmincöt euróról nyolcvan euróra emelkedett. Emellett

az orosz állampolgárokra az eddigieknél hosszabb vízumkezelési idő vár, és a többszöri beutazásra jogosító vízumok kiadására vonatkozóan is szigorúbb szabályokkal szembesülnek majd.

Míg egyes országok csak szigorítottak a vízumok kiadásával kapcsolatban, mások teljesen leállították azok kiadását. Az Ukrajnában zajló háború miatt az orosz turisták előtt teljesen bezárt Finnország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország és Csehország is.

Korábban Agnė Bilotaitė litván belügyminiszter felszólította az Európai Unió tagállamait, hogy kövessék a balti államok és Lengyelország példáját, és tiltsák meg a beutazást minden orosz turista számára. Bilotaitė akkor hangsúlyozta: az uniós országoknak erőt kell mutatniuk ebben a kérdésben.

(Forrás: Schengen Visa Info, fotók: Getty)

ukrán | oroszország | ukrajna | szankció | orosz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom