Close
Nem bírnak magukkal a turisták, pár héten belül már másodszor fordul elő ugyanaz Rómában

Nem bírnak magukkal a turisták, pár héten belül már másodszor fordul elő ugyanaz Rómában

Nemrég egy bolgár fiatalember karcolta bele a nevét az ókori műemlék falaiba, és alig telt el néhány hét, most egy 17 éves lányt ért tetten egy helyi idegenvezető, David Battaglino, amint éppen egy N betűt vésett a látványosságra.

Mint az idegenvezető elmondta, ez az első alkalom, hogy vandalizmust vett filmre, de nem ez az első alkalom, hogy tanúja volt ilyesminek. Hat év alatt tucatnyi ilyet látott, sőt, az is előfordult, hogy akik bontani kezdték a falat.

Miután a férfi feljelentést tett, a tinédzsert és szüleit kihallgatta a rendőrség, és akár 15 ezer eurós (több mint öt és félmillió forintos) bírságra is számíthatnak.

Az előző esetben a Bristolban élő Ivan Dimitrovot filmezték le, amint saját és barátnője monogramját vési a kétezer éves építménybe, és a hirtelen jött hírnév végül arra késztette a fiút, hogy nyílt levélben, a Messaggero című napilap hasábjain kérjen bocsánatot tettéért. Mint írta, nem volt tisztában az ókori műemlék korával és az elkövetett tett „súlyosságával”.

Bár kicsit hihetetlen, hogy valaki ne ismerné a Colosseum értékét, azt embert számos, valóban ártatlannak tűnő dologért megbüntethetik külföldön, és nincs ez másként Rómában sem.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash)

rongálás | vandalizmus | róma | colosseum

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram