Close
Csakis így érdemes bejárni a meseszép Szlovéniát

Csakis így érdemes bejárni a meseszép Szlovéniát

A szomszédban kiemelten fontosnak tartják a fenntarthatóságot a turizmusban is, ezért most olyan túraútvonalat ajánlanak a fenséges vidékre érkezőknek, amely az ország három zöld fővárosát köti össze.

Ez a három pedig nem más, mint Szlovénia közigazgatási központjként ismert Ljubljana, a természeti kincsként számon tartott Kočevje, valamint a közkedvelt kulturális zóna, Bela Krajina régió.

A Slovenia Green Capitalst a fenntarthatóságra törekedve találták ki. Elsősorban térképpel, szállás- és étteremtippekkel, valamint különféle programjavaslatokkal segíti a látogatót. Az útvonalon szereplő állomások közé kizárólag olyan megállóhelyek kerülhettek fel, melyek a Slovenia Green védjeggyel rendelkeznek. Ehhez jó néhány kritériumnak kellett megfelelnie az adott településnek vagy városnak, például a környezetvédelmi szempontoktól kezdve egészen az alkalmazottak munkakörülményeiig.

Az útvonal természetesen a fővárosból indul, ahol az utazók szervezett kóstolókon vehetnek részt, történelmi helyszíneket és múzeumokat járhatnak be, a Bajusz Túrán pedig elmélyülhetnek a helyi építészet és művészet csodáiban.

A Ljubljanától nagyjából hatvanöt kilométerre található Kočevjében vadon élő állatokat – köztük medvéket – figyelhetnek meg biztonságos távolságból – és magaslesről. Ezt követően újabb hatvan kilométer múlva immáron a horvát határhoz közeli, sokszínűségéről és gasztronómiai remekeiről híressé vált Bela Krajina régióba vezet az út. Ott lehetőség van mélyebb kapcsolatot kialakítani a legjobb szlovén borokkal és éttermekkel,

de még egy juhfarmot is meg lehet látogatni.

Nyilvánvalóan a csodás őszi színek és a talpunk alatt ropogó falevelek miatt gyalog lenne a legjobb bejárni az útvonalat – de ez egyben túlságosan megterhelő is volna. Kerékpárral, vonattal vagy autóval talán kényelmesebbnek tűnik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom