Ezek a leggyakoribb turistaátverések, így védheted ki őket

A turisták gyakran válhatnak célzott csalások áldozatává, különösen a forgalmas európai városokban. Van azonban egy egyszerű módja annak, hogy felismerjük és megállítsuk a bajt.

Tavaly a biztosítással foglalkozó Quotezone.co.uk által közölt adatok szerint Franciaország és Spanyolország volt a két legrosszabb európai ország a turistákat ért csalások szempontjából, konkrét helyeket tekintve az Eiffel-torony és a Notre-Dame-székesegyház "emelkedett ki."

James Smith utazási szakértő elmondta, hogy az egyik leggyakoribb átverés a naivnak látszó turistákat célozza, akiknél gyakran bepróbálkoznak, mivel elsőre elég ártatlannak tűnnek. Sokszor egy étteremben vagy éjszakai klubban dolgozó barátságos helyiek keresik meg őket.

"A jelentős turisztikai központok, mint mondjuk Róma, Párizs és Barcelona tele vannak olyan rosszakarókkal, akik pénzt kérnek, klubokat reklámoznak, vagy megpróbálnak karkötőt húzni a gyanútlan bóklászó csuklójára, miközben barátságos turistának adják ki magukat" – mondta.

"Ezek a szituációk viszont gyakran azzal végződnek, hogy a turistákból pénzt csalnak ki – néha a semmiért cserébe. A legjobb módszer az ilyen utcai csalások ellen az, ha egy kicsit udvariatlanok vagyunk" – tanácsolja a szakértő.

Ha elég sokáig nem veszünk róluk tudomást, vagy nagyon szigorúan nemet mondunk, nem fogják ránk pazarolni az idejüket.

A szakértő hozzátette, hogy a csalók jellemzően olyanokhoz mennek oda, akik "izgatottnak tűnnek, hogy ott lehetnek, ahol, és nem sietnek sehová".

Ajánlott előzetesen némi kutatást végezni a helyi csalási szokásokról, mert akkor tudni fogjuk, mire kell odafigyelni. Az felkészülés abban is segíthet, hogy kevésbé érezzük magunkat elveszettnek egy idegen helyen, könnyebben beilleszkedhetünk a környezetbe, hogy kevésbé tűnjünk turistának.

Nem árt résen lenni akkor is, ha az ember Budapesten foglalna szállást vagy vonatjegyet venne.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

átverés | Európa | csalás | utazás | tipp

FOLYTASD EZZEL

Ebben az európai városban hamarosan már a kiköltözés előtt kaphatunk lakást

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Wizz Air

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom