Close
Csoda sportautó az egész családnak: bemutatkozik az 1700 lóerős Koenigsegg Gemera

Csoda sportautó az egész családnak: bemutatkozik az 1700 lóerős Koenigsegg Gemera

Valószínűleg nagyot szólt volna a genfi autószalonon a Koenigsegg négyüléses szuperautója, de a svéd gyártó így is meglepte az autósvilágot a Gemerával.

Christian von Koenigsegg szerint teljesen új járműkategóriát teremtettek a műszakilag és formailag is új irányt képviselő modellel: a mega-túraautót.

A világ leggyorsabb sportkocsijait az utakra szabadító Koenigsegg korábbi szokásával ellentétben nem csupán néhány tucat példányt készít majd az autóból, hanem a tervek szerint háromszázat gyárt belőle.

Becslések szerint egymillió dollárba kerül majd egy példánya.

Meglepően tágas és kényelmes a Gemera a sportautókhoz képest: négy felnőtt fér el az utastérben (plusz jut hely a csomagoknak is), a beszálláshoz pedig két, meglehetősen nagy, felfelé nyíló ajtó áll rendelkezésre.

A 4,95 méter hosszú, 1,99 méter széles és 1,3 méter magas Gemera felszereltsége gazdag: van vezeték nélküli telefontöltője, hátsó szórakoztató-központja, fedélzeti wifije, tizenegy hangszórós audiorendszere, külső és belső kamerái, olvasólámpája, valamint klímaberendezése is. Kapott még szénszálas kerekeket és kerámiafékeket, állítható magasságú futóművet és hátsókerék-kormányzást.

Az 1700 lóerős hibridben egy kétliteres, kétturbós, háromhengeres benzinmotor dolgozik, ami három villanymotorral egészül ki. A márka történetének első négyüléses modellje nulláról százra 1,9 másodperc alatt gyorsul fel, végsebessége a 400 km/h-t is meghaladja. Az elektromos hatótávolsága ötvenegy kilométer, és ami még dicséretes, hogy a motorja mindenféle megújuló üzemanyaggal működik.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wheelsage)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom