Close
Csoda sportautó az egész családnak: bemutatkozik az 1700 lóerős Koenigsegg Gemera

Csoda sportautó az egész családnak: bemutatkozik az 1700 lóerős Koenigsegg Gemera

Valószínűleg nagyot szólt volna a genfi autószalonon a Koenigsegg négyüléses szuperautója, de a svéd gyártó így is meglepte az autósvilágot a Gemerával.

Christian von Koenigsegg szerint teljesen új járműkategóriát teremtettek a műszakilag és formailag is új irányt képviselő modellel: a mega-túraautót.

A világ leggyorsabb sportkocsijait az utakra szabadító Koenigsegg korábbi szokásával ellentétben nem csupán néhány tucat példányt készít majd az autóból, hanem a tervek szerint háromszázat gyárt belőle.

Becslések szerint egymillió dollárba kerül majd egy példánya.

Meglepően tágas és kényelmes a Gemera a sportautókhoz képest: négy felnőtt fér el az utastérben (plusz jut hely a csomagoknak is), a beszálláshoz pedig két, meglehetősen nagy, felfelé nyíló ajtó áll rendelkezésre.

A 4,95 méter hosszú, 1,99 méter széles és 1,3 méter magas Gemera felszereltsége gazdag: van vezeték nélküli telefontöltője, hátsó szórakoztató-központja, fedélzeti wifije, tizenegy hangszórós audiorendszere, külső és belső kamerái, olvasólámpája, valamint klímaberendezése is. Kapott még szénszálas kerekeket és kerámiafékeket, állítható magasságú futóművet és hátsókerék-kormányzást.

Az 1700 lóerős hibridben egy kétliteres, kétturbós, háromhengeres benzinmotor dolgozik, ami három villanymotorral egészül ki. A márka történetének első négyüléses modellje nulláról százra 1,9 másodperc alatt gyorsul fel, végsebessége a 400 km/h-t is meghaladja. Az elektromos hatótávolsága ötvenegy kilométer, és ami még dicséretes, hogy a motorja mindenféle megújuló üzemanyaggal működik.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wheelsage)

újdonság | hibrid | svéd | sportautó | gemera

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram