Close
Ebben a kabinban a csillagok alatt érinthetjük meg Izland lelkét

Ebben a kabinban a csillagok alatt érinthetjük meg Izland lelkét

Az elmúlt hónapokban a glampingezést (is) új megvilágításba helyezte a koronavírus-járvány, hiszen a társadalmi távolságtartás csúcsidőszakában mi lehetne jobb helyszín egy erdő közepén megbújó luxuskempingnél?

Mindig hatalmas élményt jelent a csillagos ég alatt tölteni az éjszakát, de az is nyilvánvaló, hogy egy ilyen szabadtéri kaland plusz feladatokkal jár. Ilyen például a sátor felállítása – ami aztán nem minden esetben felel meg az elvárt komfortszintnek –, de szerencsére itt van nekünk a glamping, így anélkül élvezhetjük a természetet, hogy feladnánk a megszokott kényelmet.

A kempingezés full extrás, bőrüléses verziójában nem kell lemondani a szállodai színvonalról, miközben egy lépésre vagyunk a – többé-kevésbé – érintetlen természettől. Egyfajta kényelmes, minden igényt kielégítő, természetközeli életérzésről van szó, melyben a kényelmi kategóriák, és velük együtt az árak meglehetősen változók: a luxus-lakókocsivá alakított iskolabusztól a high end-jurtáig ezer az opció. Az viszont legtöbbjükben közös, hogy – a kempingekkel ellentétben – kényelmes fürdőszobát, hatalmas franciaágyat, esetleg még kiszolgálást is kapunk.

Az izlandi Mosfellsbær-ben, a sziget északi felében felállított Panorama Glass Lodge szimpla üvegkabinként kezdte küldetését. Később az ország déli részén is felhúztak még két, stílusát tekintve a skandináv építészeti hagyományok és a viking kultúra jegyeit egyesítő üvegházat, hogy minél többen élvezhessék a kabin semmihez sem fogható előnyeit;

a csodálatos panorámát és a tisztán ragyogó égbolt csillagait – mindezeket ráadásként egy kényelmes ágyon elnyúlva.

Az üvegkabinok minden évszakban más-más élményt kínálnak. A melegebb hónapokban a véget nem erő éjszakai világosságot lehet megtapasztalni – az alváshoz maszkokat mellékelnek –, tavasszal pedig szerencsés esetben az égen táncoló sarki fények játékában gyönyörködhet ágyban pihenve a vendég.

A komfortot egy apró konyha és egy pezsgőfürdő teszi teljessé, így minden adott ahhoz, hogy a lehető legkényelmesebben élhessük meg Izland felejthetetlen pillanatait.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Panorama Glass Lodge)

nagy sztori | izland | glaping | luxus | panoráma

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram