Close
Ebben a kabinban a csillagok alatt érinthetjük meg Izland lelkét

Ebben a kabinban a csillagok alatt érinthetjük meg Izland lelkét

Az elmúlt hónapokban a glampingezést (is) új megvilágításba helyezte a koronavírus-járvány, hiszen a társadalmi távolságtartás csúcsidőszakában mi lehetne jobb helyszín egy erdő közepén megbújó luxuskempingnél?

Mindig hatalmas élményt jelent a csillagos ég alatt tölteni az éjszakát, de az is nyilvánvaló, hogy egy ilyen szabadtéri kaland plusz feladatokkal jár. Ilyen például a sátor felállítása – ami aztán nem minden esetben felel meg az elvárt komfortszintnek –, de szerencsére itt van nekünk a glamping, így anélkül élvezhetjük a természetet, hogy feladnánk a megszokott kényelmet.

A kempingezés full extrás, bőrüléses verziójában nem kell lemondani a szállodai színvonalról, miközben egy lépésre vagyunk a – többé-kevésbé – érintetlen természettől. Egyfajta kényelmes, minden igényt kielégítő, természetközeli életérzésről van szó, melyben a kényelmi kategóriák, és velük együtt az árak meglehetősen változók: a luxus-lakókocsivá alakított iskolabusztól a high end-jurtáig ezer az opció. Az viszont legtöbbjükben közös, hogy – a kempingekkel ellentétben – kényelmes fürdőszobát, hatalmas franciaágyat, esetleg még kiszolgálást is kapunk.

Az izlandi Mosfellsbær-ben, a sziget északi felében felállított Panorama Glass Lodge szimpla üvegkabinként kezdte küldetését. Később az ország déli részén is felhúztak még két, stílusát tekintve a skandináv építészeti hagyományok és a viking kultúra jegyeit egyesítő üvegházat, hogy minél többen élvezhessék a kabin semmihez sem fogható előnyeit;

a csodálatos panorámát és a tisztán ragyogó égbolt csillagait – mindezeket ráadásként egy kényelmes ágyon elnyúlva.

Az üvegkabinok minden évszakban más-más élményt kínálnak. A melegebb hónapokban a véget nem erő éjszakai világosságot lehet megtapasztalni – az alváshoz maszkokat mellékelnek –, tavasszal pedig szerencsés esetben az égen táncoló sarki fények játékában gyönyörködhet ágyban pihenve a vendég.

A komfortot egy apró konyha és egy pezsgőfürdő teszi teljessé, így minden adott ahhoz, hogy a lehető legkényelmesebben élhessük meg Izland felejthetetlen pillanatait.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Panorama Glass Lodge)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom