Close
Csupán pár órányi autóút választ el 2021 gasztronómiai fellegvárától

Csupán pár órányi autóút választ el 2021 gasztronómiai fellegvárától

A legeurópaibb ételekért jövőre csak Szlovéniáig kel elmennünk, hiszen a szomszédos ország lesz Európa gasztronómiai központja, köszönhetően a fenntartható és kiemelkedően magas színvonalú kulináris kínálatának.

Szlovénia az egyetlen európai ország, amely összeköti az Alpokat, a Földközi-tengert, a szlovén karsztot és a Pannon-síkságot. A kivételes tájakhoz színes, lüktető kultúra és változatos gasztronómia társul.

Az újhullámos szlovén konyha a kertből az asztalra szemléletmódot követi, amelynek lényege,

hogy a lokális értékekre, a helyi termelők friss alapanyagaira, az autentikus gyökereire és tradicionális kulináris élményekre összpontosítanak.

Ezt támasztja alá a Szlovén Idegenforgalmi Hivatal új projektje, a Szlovén Zöld Konyha, amelyet egyfajta a tanúsítási programként dolgoztak ki, és melyhez bármelyik étterem csatlakozhat, amelyik megfelel az előírt fenntarthatósági előírásoknak.

Az erőfeszítéseik pedig nemzetközi elismeréseket értek. A Nemzetközi Gasztronómiai, Kulturális, Művészeti és Idegenforgalmi Intézet (IGCAT) Európa Gasztronómiai Régiója címet adott Szlovéniának, miután értékelte a gasztronómia, a kultúra, az idegenforgalom és a vendéglátás fejlesztése érdekében tett törekvéseiket és jövőbeli terveiket. Az ország a díjat nemcsak páratlan gasztronómiai kínálatának köszönheti, hanem stratégiai terveiknek, egészségtudatos gondolkodásuknak és a fenntartható, zöld vendéglátásról alkotott elképzeléseiknek is.

Az ország már gőzerővel készül arra, hogy a jövő évben valóban Európa gasztronómiai fellegváraként jelenhessen meg: új weboldalt indítottak, amelyben bemutatják a szlovén gasztronómia történetét, az ország leginnovatívabb szakácsait, színes interjúkat készítenek a helyi termelőkkel, és felhívják a figyelmet a kiemelkedő minőségű, egészséges alapanyagokra is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

 

FOLYTASD EZZEL
Rómában üzembe helyezték az első pizzaautomatát
A koktél, ami több mint egy női név
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom