Ezek a budapesti éttermek most nemzetközi reflektorfényt kaptak

Remek ízléssel összeállított listát publikáltak a nemzetközileg igencsak mérvadó utazási portálon, a Culture Tripen. Összesen nyolc budapesti fine dining éttermet ajánlanak benne, a Barakától a Stand-ig. 

Bevezetésképp persze irányba állítják az olvasót és pár jó szót szólnak fővárosunk folyamatosan fejlődő kulturális- és gasztronómiai életéről, majd külön bekezdésenként mutatják be a kiválasztott éttermeket.

Túlsúlyban vannak a kortárs magyar konyhák, ami eleve szuper rendezőelv, de azért nemzetközi étterem is elfér a válogatásban.

A Babel Budapest kapcsán Veres István és gyermekkori erdélyi emlékei is előtérbe kerülnek, a 10 fogásos kóstolómenü mellett a 7 fogásos vegán menüt sem hagyták ki, hiszen ez is vonzó lehet a Budapestre érkező gurméknak.

Kiemelik a MÁK Bistro otthonos hangulatát és Mizsei János elhivatottságát, fiatal energiáit és a magyar alapanyagokkal operáló, mégis skandináv ihletésű fogásokat.

2001-ben köszönthettük először a Barakát, igaz akkor még más helyszínen. Azóta sok változáson mentek keresztül, legutóbbi például egy séfcsere volt: Keve Márton felel a francia-ázsiai fúzióért. A Culture Trip csapata ezt az éttermet is jó szívvel ajánlja.

Megkerülhetetlen szereplő a Stand és szerencsére ezt ők is tudják. Szulló Szabina és Széll Tamás professzionális örömkonyhája kapcsán természetes, hogy a gulyást és a somlói galuskát is méltatják, hiszen hibátlan fogásai a Standnak. Remekül eltalálták az üzenetet is: hiába nem a legmagasztosabb fogások ezek, a precizitás és profizmus teszi tökéletessé őket.

Mede Ádámra és a Laurel konyhájára oda kell figyelni és szerencsére ezt ők is megtették. Kakaslevest és harcsapaprikást ajánlanak, nagyon helyesen.

A Borkonyha testvére, a Textúra étterem is helyet kapott a felsorolásban: az olyan hagyományos konyhai eljárásokat is elmítik Sárközi Ákos konyhája kapcsán, mint a lassú tűzön sütés, vagy a füstölés.

Nem hiába, a Tigris étteremről is szépen szólnak: Budapest egyik legfontosabb libamáj-lelőhelye a 10 000 palackos bortrezorja miatt és lassan 12 éve tartó állandó magas minőségének köszönhetően is fontos szereplő.

Az egyetlen nemzetközi, mi több, étteremláncba tartozó említés a Nobué. Turisztikailag is fontos az étterem, hiszen a régióban az egyetlen, így akik utazásaikról ismerik, ide már ismerősként térhetnek be.

Ez is érdekelhet:

Elképesztően menő hely nyitott Budapesten – vagy mégsem?

A világ legfontosabb építészeti portáljai zengenek versengve hozsánát a Buhairest bárról. De létezik egyáltalán?


(Fotók: Socially, Babel Budapest, Pálfi Balázs)

Baraka | stand | tigris étterem | fine dining | nobu restaurant

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom