TikTok-trendként indult, és mára az egész internetet felrobbantotta a r kávé, amelynek minden kortya annak ellenére kelt hétköznapi luxusérzést, hogy az égvilágon semmilyen különleges alapanyag nem szükséges hozzá.
Ha van kéznél instant kávé, cukor és víz, gyakorlatilag tíz perc alatt elkészíthető a krémesen lágy kávés ital.
A tökéletes állag eléréséhez habverőre, erős karra és egy jókora adag türelemre is szükség van, a végeredmény azonban garantáltan kárpótolni fog mindenkit az alternatív tricepszedzésért.
Megfelelő minőségű instant kávépor esetén az ital kifejezetten erős, valódi koffeinbomba, ezért érdemes mértékletesen fogyasztani!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 ek instant kávé
- 2 ek hideg víz
- jég és tej a tálaláshoz
Elkészítése:
- Egy közepes méretű tálban összekeverjük a cukrot, a kávét és a vizet. Habverő segítségével addig keverjük, míg selymesen sima, fényes állagú, sűrű, feszes habot nem kapunk.
- Egy hosszú nyakú pohárba szórjunk jeget, öntsünk rá tejet, majd halmozzuk rá a kávéhabot! Fogyasztás előtt keverjük meg!
Ha azt hitted, az Irish Coffee az egyetlen valamire való alkoholos kávéital, tévedtél: mutatunk három, még jobb koktélreceptet!
(Fotók: Getty Images)
különleges | otthon | luxus | recept | dalgona
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!