Close
Rengeteg szakmunkás és diplomás állásra várják most a külföldieket ebben a skandináv országban

Rengeteg szakmunkás és diplomás állásra várják most a külföldieket ebben a skandináv országban

Dánia égető szakemberhiánnyal küzd.

A Dán Nemzetközi Toborzási és Integrációs Ügynökség (SIRI) közzétette új, december 31-ig érvényes listáját a külföldi szakmunkásoknak és diplomásoknak szóló állásajánlatokról. A felsőfokú végzettséggel rendelkezők negyvenöt, a szakmunkások pedig negyvenhat munkakör közül választhatnak.

Az országban jelenleg többek között szociális, természettudományos és mérnöki, egészségügyi, oktatási, közgazdasági, adminisztrációs és értékesítési, információ- és kommunikációtechnológiai, jogi, társadalomtudományi és kulturális területen keresnek munkaerőket,

a legtöbb állásajánlatot a természettudományos és mérnöki illetve az oktatási területen találjuk tíz-tíz pozícióval.

Az első kategóriában keresnek például termelési, gépész- és építőmérnököt, építészeti technológiai és építésvezetőt, környezetvédelmi valamint energetikai mérnököt, építészt és településtervezőt.

Ami az oktatás területét illeti, itt főiskolai illetve üzleti akadémiai docensként, főiskolai adjunktusként, szakközépiskolai, gazdasági főiskolai és általános iskolai tanárként, független iskolai tanárként, gyermekgondozóként, szociálpedagógusként, zenetanárként és a Dán Felnőttképzési Központ tanáraként lehet elhelyezkedni.

Ha külföldi munkavállalásban gondolkodsz, az idei nyár különösen jó lehetőségeket tartogathat, ha pedig digitális nomádkodásra adnád a fejed, ezekkel a dolgokkal nem árt tisztában lenned.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

szakmunkás | diplomás | munka | Dánia | állás

FOLYTASD EZZEL

Konkrét miniszteri közlemény hangzott el a keveset költő turisták ellen, nem kér belőlük Új-Zéland

Európa legforgalmasabb reptere korlátozással készül az őszre

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom