A brit gyerekeket most Sir David Attenborough oktatja földrajzra

Az oktatásügy reformja az egész világon majdnem egyszerre kezdődött meg. A brit tévécsatornákon most elismert szakemberek tanítják a diákokat, közüttük például az a Sir David Attenborough, akivel annyira sokan felnőttünk. Akinek természetfilmjei mai napig a tévé elé ültetnek, és akire minden természetkedvelő csodálattal vegyes tisztelettel figyel. Most az új generációt is lebilincselheti a természettudós – soha rosszabb közoktatást!

Az angol természettudós egy olyan személyiség és szakember, akit kivétel nélkül mindenki szeret. Igazi köztünk élő hős, egy olyan tudományos szaktekintély, aki kilencvenhárom éves kora ellenére sem lazít, hiszen addig okít és mutatja meg a bolygó csodáit, amíg csak lehet. Hasonló karakter Jane Goodall, vagy a mi Bálint gazdánk.

1957 óta működik együtt a brit BBC csatornával, és most sem volt kérdés, hogy beszáll-e a rövid idő alatt forradalmasított "karanténiskolába", amit televízión és online is elérhetnek a tudásra szomjazó diákok. A gondosan összeállított projekt tizennégy hét oktatóanyagát tartalmazza.

Több mint kétszáz oktató vesz részt a programban, és sikerült a csatornának olyan szaktekintélyeket is bevonnia, akik majd nem csak a gyerekeket ültetik a képernyő elé.

Ugyan Gordon Matthew Thomas Sumner, alias Sting nem tanít angol nyelvet, Brian May sem matekot – pedig ezek a zenészek eredeti végzettségei –, de például Sir David Attenborough segít a térképismeretekben és egyéb földrajzi kérdésekben is. Ahogy a koronavírus idején menő a Harvard egyik online kurzusára beiratkozni, úgy a brit gyerekeknek is elég klassz emléke lesz, hogy a világhírű természettudós volt a földrajztanáruk.

Matekra egy híres közgazdászt, ex-politikust, Ed Ballst kérték fel, Jodie Whittaker színésznő, akit a Doctor Who-ból ismernek sokan, szintén oktatóvá avanzsál, az egykori tinibanda, a One Direction egyik ex-tagja, Liam Payne pedig zenés-olvasós leckékbe szállt be.

Ez is érdekelhet:

Senki sem reklámozott még PlayStationt úgy, mint David Lynch

Korunk egyik legfontosabb rendezője készített egy reklámot, és szerintünk simán jelölhető rövidfilm kategóriában pár díjra.

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Express)

koronavírus-járvány | video | földrajz | koronavírus | sir david attenborough

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom