Close
Spanyolország digitális nomád vízumot ad – Mutatjuk, hová érdemes költözni

Spanyolország digitális nomád vízumot ad – Mutatjuk, hová érdemes költözni

Az európai távmunkások számának növekedése miatt Spanyolország úgy döntött, csatlakozik Görögországhoz, Horvátországhoz, Észtországhoz, valamint Georgiához, és digitális nomád vízumot vezet be. A tizenkét hónapos tartózkodási idő alatt a vállalkozók adókedvezményeket is kaphatnak.

Spanyolországban sok kisvárosban, falun élőt érint hátrányosan a fogyó népesség és a munkalehetőségek korlátozott száma. Ezek a települések különösen nagy szeretettel várják a távmunkásokat az év minden napján. Spanyolország mintegy harminc városa csatlakozott az úgynevezett Red Nacional de Pueblos Acogedores para el Teletrabajóhoz, azaz a digitális nomádokat fogadó települések hálózatához. Közös bennük, hogy ötezer fő alatti a népességük, a közösségek újjáélesztését pedig távmunkásokkal képzelik el.

A hálózat honlapján egy interaktív térkép segítségével fedezhetők fel a legjobb úti célok, az Euronews azonban kiválasztotta azt a három települést, amit mindenképpen a digitális nomádok figyelmébe ajánl.

Genalguacil, Málaga

A város a művészet szerelmeseinek és a kreatívoknak egyaránt tökéletes találkozási helye lehet. A tengertől nem messze, a Genal-völgy szívében fekvő kis falunak csupán ötszáz lakosa van. A jó levegőminőség és az alacsony zajszennyezés vonzó választássá teszi mindazokat, akik menekülni szeretnének a nyüzsgő városi életből. A település kifejezetten jó internetelérhetőséggel rendelkezik, ráadásul a megélhetés költségei is viszonylag alacsonyak.

Tejeda, Gran Canaria

Az egyetlen lehetőség a Kanári-szigeteken a digitális nomádok letelepedésére Tejeda. A településen az átlaghőmérséklet egész évben tizenkilenc fok körül van, és évente csak hétszáz milliméter csapadékra kell számítani. A kétezer főnél alacsonyabb lélekszámmal rendelkező településen varázslatos kis piac, kézműves termékek, fantasztikus éttermek várják a távmunkásokat. A megélhetés költsége nagyjából 240 euró személyenként hetente, amibe beletartozik a lakhatás és az étkezés.

San Vicente de La Sonsierra, La Rioja

A település a Rioja borvidéken található, és szőlőültetvények ölelésében fekszik. Kanyargós utcái egy kastélyban és templomban futnak össze a domb tetején, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környékre. Több mint ezer ember él San Vicente de La Sonsierrában, ahol egészségügyi központ, posta és könyvtár is található. Igazán inspiráló, csendes hely, ahol egy heti tartózkodás költsége kb. 205 euró.

Nem Spanyolország az egyetlen, amely tárt karokkal várja a digitális nomádokat. Horvátország és Görögország adómentességet, Georgia olcsó életet, jó wifit és biztonságos környezetet kínál. Ha pedig messzebbre utaznánk, mindenképpen érdemes Costa Ricát is figyelembe venni, ahová frissen bevezetett vízummal csábítják a távmunkásokat.

(Forrás: Euronews, fotók: Unsplash, Pexels, lariojaturismo.com)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom