Close
Spanyolország digitális nomád vízumot ad – Mutatjuk, hová érdemes költözni

Spanyolország digitális nomád vízumot ad – Mutatjuk, hová érdemes költözni

Az európai távmunkások számának növekedése miatt Spanyolország úgy döntött, csatlakozik Görögországhoz, Horvátországhoz, Észtországhoz, valamint Georgiához, és digitális nomád vízumot vezet be. A tizenkét hónapos tartózkodási idő alatt a vállalkozók adókedvezményeket is kaphatnak.

Spanyolországban sok kisvárosban, falun élőt érint hátrányosan a fogyó népesség és a munkalehetőségek korlátozott száma. Ezek a települések különösen nagy szeretettel várják a távmunkásokat az év minden napján. Spanyolország mintegy harminc városa csatlakozott az úgynevezett Red Nacional de Pueblos Acogedores para el Teletrabajóhoz, azaz a digitális nomádokat fogadó települések hálózatához. Közös bennük, hogy ötezer fő alatti a népességük, a közösségek újjáélesztését pedig távmunkásokkal képzelik el.

A hálózat honlapján egy interaktív térkép segítségével fedezhetők fel a legjobb úti célok, az Euronews azonban kiválasztotta azt a három települést, amit mindenképpen a digitális nomádok figyelmébe ajánl.

Genalguacil, Málaga

A város a művészet szerelmeseinek és a kreatívoknak egyaránt tökéletes találkozási helye lehet. A tengertől nem messze, a Genal-völgy szívében fekvő kis falunak csupán ötszáz lakosa van. A jó levegőminőség és az alacsony zajszennyezés vonzó választássá teszi mindazokat, akik menekülni szeretnének a nyüzsgő városi életből. A település kifejezetten jó internetelérhetőséggel rendelkezik, ráadásul a megélhetés költségei is viszonylag alacsonyak.

Tejeda, Gran Canaria

Az egyetlen lehetőség a Kanári-szigeteken a digitális nomádok letelepedésére Tejeda. A településen az átlaghőmérséklet egész évben tizenkilenc fok körül van, és évente csak hétszáz milliméter csapadékra kell számítani. A kétezer főnél alacsonyabb lélekszámmal rendelkező településen varázslatos kis piac, kézműves termékek, fantasztikus éttermek várják a távmunkásokat. A megélhetés költsége nagyjából 240 euró személyenként hetente, amibe beletartozik a lakhatás és az étkezés.

San Vicente de La Sonsierra, La Rioja

A település a Rioja borvidéken található, és szőlőültetvények ölelésében fekszik. Kanyargós utcái egy kastélyban és templomban futnak össze a domb tetején, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környékre. Több mint ezer ember él San Vicente de La Sonsierrában, ahol egészségügyi központ, posta és könyvtár is található. Igazán inspiráló, csendes hely, ahol egy heti tartózkodás költsége kb. 205 euró.

Nem Spanyolország az egyetlen, amely tárt karokkal várja a digitális nomádokat. Horvátország és Görögország adómentességet, Georgia olcsó életet, jó wifit és biztonságos környezetet kínál. Ha pedig messzebbre utaznánk, mindenképpen érdemes Costa Ricát is figyelembe venni, ahová frissen bevezetett vízummal csábítják a távmunkásokat.

(Forrás: Euronews, fotók: Unsplash, Pexels, lariojaturismo.com)

távmunka | malaga | vízum | utazás | grand canaria

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram