Close
Fesztelen, naprakész, és semmit nem hagy a tányéron, aki az idén stílusos akar lenni

Fesztelen, naprakész, és semmit nem hagy a tányéron, aki az idén stílusos akar lenni

A londoni Drake’s divatház új kollekcióját egy legendás londoni étterem, a St. John és annak hitvallása ihlette.

Mint a lookbookban írják, a fesztelen és naprakész kollekció a közös értékeiket ünnepli, és a jó dolgokra fókuszál, mint a hosszúra nyúló ebédek és a remek ruhák.

A St. John étterem hitvallását a nose-to-tail vagyis fülétől a farkáig jeligében lehet összefoglalni, amivel a pazarlásmentesség jegyében az állatok, vagyis főleg a sertések kevésbé közkedvelt részeinek elfogyasztását szeretnék népszerűsíteni, mint például a belsőségek vagy a fül.

Az alapítók, Fergus Henderson és Trevor Gulliver, régóta nagy rajongói a Drake’s-nek, a tisztelet pedig kölcsönös,

mert a divatház szerint nincs is jobb hely egy finom ebédre, mint az étterem fehér papírterítős asztalai.

Miután már sok éven át működtek egymástól egy sarokra, az évek óta tartó barátságot ezzel a kollekcióval szeretnék megünnepelni.

A ruhák között találunk Angliában készült pamutbársony felöltőket, amelyeket Henderson kék munkainge és csíkos zakói inspiráltak. A Kóstolómellény azt a mellényt idézi, amelyet Trevor Gulliver a szőlőkben, borkóstolókon és utazásai során szokott viselni, és minden apróságnak jut zseb rajta a jegyzettömbtől kezdve a dugóhúzón és beszállókártyán át az útlevélig.

A Nose to tail jelige szavai is feltűnnek az egyes darabokon, vászontáskákon, sapkákon, pulcsikon, és nem maradhat el az étterem újragondolt malaclogója sem.

A Drake’s korábbi kollekcióiból többek között itt és itt kaphatsz ízelítőt.

(Forrás és képek: Drake’s)

St. John | nose-to-tail | lookbook | Trevor Gulliver | Fergus Henderson

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Így kaphatsz egy kis francia életérzést egy csodás villában a Balaton-felvidéken

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom