A világ leglátogatottabb úti célja akar lenni a sivatag metropolisza

2022 januárja és júniusa között Dubajnak 7,12 millió nemzetközi látogatója volt, ami több mint 183 százalékos növekedést jelent a 2021 azonos időszakában Dubajba látogató 2,52 millió turistához képest.

Ez a 2022. első félévi pozitív tendencia a szilárd megvalósulás pályájára helyezi a várost a 2022-re és az azt követő időszakra kitűzött turisztikai céljainak eléréséhez, és tovább erősíti Dubaj pozícióját a nemzetközi turisztikai célpontok között.

Őfelsége Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Dubaj koronahercege és Dubaj Végrehajtó Tanácsának elnöke kijelentette:

"Őfelsége Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és miniszterelnöke, Dubaj uralkodója azon jövőképe, hogy Dubajt a jövő városává és a világnak azzá a helyévé tegye, ahol a legjobb élni, dolgozni és ahová a legérdemesebb befektetni, Dubaj idegenforgalmi szektorának újjáéledését eredményezte.

A turisták számának növekedése tükrözi az emírség gazdaságának rugalmasságát és dinamizmusát. Őfelsége jövőképe segített Dubajnak erős és stabil gazdasági alapot és dinamikus üzleti ökoszisztémát létrehozni, lehetővé téve, hogy Dubaj a különböző ágazatok vezető globális központjává váljon. A nemzetközi turisták számának gyors emelkedése igazolja, hogy Dubaj jó úton halad afelé, hogy elérje ambiciózus célját, azaz a világ leglátogatottabb úti céjává váljon. Az elkövetkező években Dubaj tovább fejlődik, mint olyan úti cél, amely lenyűgöző értéket kínál a nemzetközi utazók számára.”

A 2022 első félévében regisztrált turisták száma megközelítette a 2019 első hat hónapjában elért számokat, amikor is  8,36 millió turista érkezett Dubajba.

A világ legmagasabb szállodai kihasználtsága

A szállodai szektor 74 százalékos átlagos kihasználtsága 2022 januárja és júniusa között az egyik legmagasabb volt a világon, összehasonlítva a 2021 első félévében mért 62 százalékkal.

Ez különösen figyelemreméltó, tekintettel arra, hogy a szobakapacitás 19 százalékkal növekedett 2019 azonos időszakához képest.

A dubaji szállodai létesítmények összesen 18,47 millió szobaéjszaka kihasználtsággal működtek az év első hat hónapjában, ami plusz 30,4 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, valamint plusz 18-at a 2019. első félévi pandémia előtti időszakhoz képest.

Dubaj tartós globális vonzereje

A legfrissebb adatok alátámasztják, hogy a tartós vonzerővel rendelkező Dubaj egy kihagyhatatlan úti cél, mintegy bizonyítva a 2022-ben elnyert Tripadvisor Travellers’ Choice díjat, mely szerint Dubaj a világ első számú úti célja. Mindemellett továbbra is a nemzetközi utazások, üzleti tevékenységek és rendezvények egyik legkeresettebb városa egy olyan időszakban, amikor a globális úti célok többsége is újra megnyílt a turizmus előtt. A rendkívül biztató iparági teljesítmény elsősorban a nagysikerű, hat hónapos Dubai Expo 2020 kiállításnak köszönhető, amely ez év március 31-ig több mint 24 millió látogatót vonzott.

Itt-ott New Yorkot idézi a világ legdinamikusabban fejlődő metropolisza, amely az utóbbi években nagy erőket mozgósítva állt bele a turizmusba, hogy wow-pillanatot generáló látnivalóival és adrenalint rejtő élménycsomagjaival magába bolondítsa a látogatót.

(Fotók: DTCM, Getty Images)

leglátogatottabb | dubaj | idegenforgalom | úti cél | rekordok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom